Platta vaser - lite pyssel

Jag har fått hem nya produkter till webbshopen, och innan jag hinner göra ett nytt nyhetsbrev passar jag på att lägga ut lite förhandsinfo här på bloggen, hoppas ni kikar vidare i webbshopen www.tjusigt.nu.


foto: www.tjusigt.nu - får lånas om ni ber om det.....

Visst ser vaserna fina ut?
Helt enkla och inga krusiduller.... Jag såg också de stora modellerna på Designtorget...
Det bästa med dem är att de är av PLAST, och helt PLATTA när de inte används - alltså tar de ingen plats i skåpen.
När de fylls med vatten blir de fantastiskt stabila!

Den längst bak till vänster är lite insvängd en bit upp som en liten midja - gör att vissa blommor står stadigt.
Den bakre till höger är helt rak och egentligen lika lång som den bredvid - men jag har KLIPPT AV den för att den skulle passa blommorna bättre......
De främre vaserna är lite lägre och nättare - kanske till ett par trädgårdsblommor som man plockar in - eller får av barnen. Den allra minsta har en liten "ficka" på magen där man kan sätta namn som "placeringskort" - perfekt till bröllopet eller den stora festen!

Vaserna står på en filtlöpare som är 140 cm lång, men går också att klippa av i önskad längd.
Produkter till dig som är LITE PYSSLIG - bara att använda saxen!

Kika in och gör din beställning i shopen www.tjusigt.nu  - det är ingen risk att vaserna går sönder i leveransen!!!

trattisar

I går var jag och tjejjerna hos några vänner "i skogen", efter lite lek och en fantastiskt god chokladkaka med päron, tog vi en promenad till den skog som Gudrun inte tog med sig. De blev av med av med jättemycket skog vid stormen Gudrun för några år sedan.
Jag och frun gick tillsammans med 6 barn med svampkorgen för att förhoppningsvis hitta några ätliga exemplar. För säkerhets skull hade vi svampboken med oss. Barnen hittade en massa svampar, men vi vågade inte plocka dem. Men efter ett tag hittade vi vad vi sökte - TRATTKANTARELLER!!!! Inte hur många som helst, men i alla fall så att det täckte botten på korgen! Frun hittade en liten groda bland svamparna, och den fick också följa med oss nästan ända hem. Alla var glada att vi hittat vad vi sökte och vi gick glada och sjungande hemåt i skymningen.

Nu ligger svamparna på tork på tidningspapper i vårat kök.bild: privat

inspirerad?

Igår tog jag några inspirationsbilder, som komplement till produktbilderna i shopen.
Så här ser man lite mer storlekar i förhållande till varandra och hur produkterna kan användas.
Hoppas någon blir inspirerad..foton:
www.tjusigt.nu, men får gärna lånas om ni ber om lov.

Bild 1 visar brickan PYRAMID, salt&pepparkar TOWN, tandpethållare TOWN, handduk TOWN samt hästen BRUNTE i vitt (finns även i svart och orange).

Bild 2 visar bricka, servettställ och ljushållare i serien LACE, finns även i vitt.
Plastvasen som den lilla rosen är i, är helt platt då den ej är vätskefylld. Den har dessutom en liten "ficka på magen" där man kan skriva namn - och vips används den som placeringskort! Perfekt till bröllopet och blir kanske då en present till gästen att ta med hem.

Bild 3 visar ljushållare RUTA i två olika storlekar - den större kan även användas till ex salta pinnar eller som vas! Underläggen PRICK finns i grått, svart, grön och orange. De kan användas ett och ett under glas eller flaska, men eftersom de är så prisvärda tycker jag det kan vara kul att leka med dem som en löpare - välj själv färger och antal och variera efter humör. Blanda också stora och små.

Glöm inte att gå in och tävla på www.tjusigt.nu - tävlingen pågår till 30 sept.


ny jord

Vi har bott i vårt hus i ca 13 år, och det är 10 år sedan vi renoverade det totalt.
I och med den stora renoveringen/tillbyggnaden gjorde vi även om i trädgården, och nu var det dags att byta ut jorden och ge växterna lite ny kraft med extra näring.

Jag fokuserade också på vårkrage och prästkrage, med gula penningblad som matta under. Det kommer att bli jättefint till våren med solgula vårkragar!! Till sommaren kommer därefter de ännu finare prästkragarna - de kommer att vara jättefina till vårt vita hus.

För att få jorden så nära landet som möjligt var jag tvungen att backa upp släpet på gräsmattan. Jag har blilvit superduktig på det. Tidigt i våras tog det mellan 30 minuter till en timma för mig att göra denna "lilla" manöver.
Men i helgen tog det ca 10 minuter - jag har verkligen gjort det bra!

Så i kväll efter att jag tömt släpet, skulle jag köra runt och backa in det i carporten (där är det inte så stort utrymme att spela på) och jag fixade det på under 10 minuter. I am impressed!!

Är det någon som vill ha hjälp med att backa med släp?? Det är bara att höra av sig!


Nyhetsbrev nr3

Det har kommit in nya produkter till webbshopen, (härliga böcker med fina tänkvärda texter, och produkter från Village/Serholt) och jag har knåpat ihop nyhetsbrev nr3.

Hoppas något kan vara av intresse.... till dig själv, ditt hem eller en vän...bild: nyhetsbrev nr3
www.tjusigt.nu

Något händer

I förra helgen träffade jag en gammal bekant, som precis som jag börjat tänka om vad som känns rätt i livet, vad som händer i kroppen och knoppen om man lever men INTE mår väl.

Karolina Borg, har utbildat sig till intuitiv coach, och kan hjälpa dig att tro på dig själv och hitta präglingar som stoppar dig för att göra saker, eller varför du har vissa tankar och beteenden. Läs mer på hennes hemsida www.karolinaborg.se.
Hon tittar tillbaka i ditt gamla liv (bla hittade hon hur jag levt på 1300-talet) där kan finnas förklaringar på saker som gör att man har "problem" med vissa saker.

För att dessa präglingar ska släppa händer vissa saker fysiskt med din kropp, men efter ett litet tag vänder det och du känner dig bättre än på länge.
T ex sa hon att jag kommer att känna spänningar i käken, ont på en viss punkt i ryggen, och när jag skulle gå och lägga mig på kvällen kände jag hur det kröp under skinnet i hela kroppen - så visst händer det något, även om jag egentligen inte tror på att man kan se tillbaka till ev tidigare liv.

I tisdags ringde hon mig och frågade hur jag mådde, jag sa då att jag har jätteont i halsen. Bra, sa Karolina - då håller några speciella präglingar på att släppa!!!? Hon nämnde också att när hon fick gjort det på sig själv i våras fick hennes dotter krupphosta någon dag senare - gissa vad min ena dotter fick som på beställning? - just det krupphosta.
Vad ska man tro på??

Jag berättade också att jag blir helt galen på mellandottern - hon är helt tvärtemot, hela tiden, och speciellt när jag ska hämta hem henne från skolan.
Kommentaren jag fick från Karolina var att - hon finns här för att lära dig något.
Hon testar dig, och när du blir så stark att du kan säga bestämt att det är du som bestämmer, att du inte ger vika för henne ibland, då slutar hon. Men hon hjälper dig så att du ska bli bättre på dina svaga punkter. Efter det började jag tänka lite annorlunda, och jag har verkligen sett våra fighter från en annan synvinkel den senaste veckan.

Har ni möjlighet att träffa Karolina, så gör det! Jag lovar att det är spännande, och hon är mycket kunnig och förklarar på ett sätt som känns att - javisst är det så, varför har jag inte tänkt på det själv?

Karolina håller individuella coachingar, kurser och föreläsningar. Kontaktuppgifter hittar man på www.karolinaborg.se.


bild: från www.Karolinaborg.se

Snabba Kladdkakan

Var nyss på besök hos Kitchenbloom, och hon lägger ofta ut fina bilder i samband med sina smaskiga recept.
Jag gör min variant...

Här kommer receptet på snabba kladdkakan - gjord i micron i en silikonform på ca 5 minuter.

Smält 100gr smör i micron
Knäck i 2 ägg i det smälta smöret.

Medan smöret smälts blandar du
2dl vetemjöl
3dl strösocker
4msk kakao
1msk vaniljsocker
i en annan skål.

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter smör+ägg.
Blanda med en slev till allt blir en härlig smet.
Bred ut i den runda silikonformen.

In i micron, full effekt, ca 5 minuter
Under tiden - slicka sleven!

Låt kakan stå och svalna lite på ett galler innan servering.
Obs! Har du liiite för lite smör, blir kakan hård efter en kort stund,
så se till att den blir uppäten ganska snart.

Perfekt att bjuda på när du får oväntat besök, eller till och med fixa enkelt på campingen.
-Bara du har tillgång till micro-

Som gammal Tupperwareförsäljare använder jag givetvis deras silikonform.blid: jag lyckades fota en liten smula... (privat)

Morgonfnatt

Jag har verkligen inte lätt för att skratta en söndagsmorgon, men efter att jag varit inne på Family living, och bla läst Isabelle Hallings blogg, och speciellt där hon tipsar om ett nytt program på TV6 där hon ska delta, sitter jag här vid datorn och gapskrattar (med risk för att väcka resten av familjen).
Kolla in filmen från Youtube på hennes blogg, så fattar ni vad jag menar

Nedan ser ni outfiten.....bilden: från isabelle hallings blogg på family living - inför Hål i väggen

Tävla!

Gå in på min webbshop www.tjusigt.nu och var med och tävla!
Du anmäler dig för nyhetsbrev  och ber ytterligare 2 vänner att göra detsamma.Du har möjlighet att vinna tre valfria metallbokstäver (vill du ha fler kan du givetvis köpa till).

LYCKA TILL!

Mycket inspiration

Vilken helg, med mycket promenerande, skulle verkligen haft stegräknaren med.

Massor av inspiration och fina produkter på Formex, några kommer att komma till webbshopen under hösten.
Malin Westberg collection, med handdukar, disktrasor, brickor och brickbord - i första skedet. Jag blev jättetänd på alla hennes produkter, och måste nog ta in lite mer, sedan.
FATBOY och LOB design, härliga sittsäckar och superfina/trendiga filtlöpare i nytt mönster  - rosen.
Vaser i olika former och material! Lätta att förvara (tar minimalt med plats).
Böcker att läsa själv eller ge bort i present, med lite olika inriktning.


Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3