Bygga ett utekök

Jag har under de två senaste veckorna påbörjat mitt bygge av mitt blivande UTEKÖK.

Då vi haft gäster har jag stått inne i köket och fixat med tillbehören, medan mannen varit ute med gästerna och grillat. Jag ville också vara med, därför kom byggingenjören/inredaren fram inom mig!Hittade en lång (2m) rostfri diskbänk på Blocket -billigt!
Skruvade ihop 2 bockar av tryckimpregnerat virke vi hade liggandes i garaget.
Sågade till brädor som blev hyllplan under vasken.
Satte upp en lina för att dölja det som stod på hyllorna och satte fast diskhanddukar med tvättklämmor.
Jag vill ha en enkel kran som är kopplad till trädgårdsslangen och avloppsvattnet rinner ut i en spann under diskbänken. -det kommer om några veckor.
På hyllorna över diskbänken står gamla sockerkaksformar och glasflaskor tillsammans med sommarminnen=stenar.
De undre hyllorna rymmer avloppshink, tubkorg för kol och tändvätska, brödkorg av plastrotting etc. På sidan sitter krokar fastskruvade och där hänger skärbrädor och där finns även plats för grillbestick.

Uteköket kommer att fyllas efter hand, jag letar exempelvis efter rostfria fat och mått på loppis som tål att vara ute i väder och vind....


Ordlek

Köpte mig några fina bokstäver LYCKA häromdagen, ja faktiskt på min födelsedag!
När jag idag satte upp dem på hyllan i köket stod jag och tittade på bokstäverna och försökte få fram ett nytt ord som man kunde använda bokstäverna till ifall man inte behövde mer lycka...
genom att ändra på bara några få bokstäver fick jag istället CYKLA, så passande för på min dag cyklade familj och vänner runt ön VEN i Öresund, härligt väder och glada miner.

Samtidigt som vi tog ett dopp i havet nådde våra vänner Nordkap, de hade cyklat från smygehuk på midsommaraftons morgon.


Planteringshörna


Det var riktigt varmt och klistrigt igår, men jag hade inspiration och ville förverkliga en av mina idéer som jag burit på en tid. Tanken är att vi ska riva garaget och därför har vi flyttat bort veden därifrån. Jag har också insett att rivningen inte kommer att bli i år, och därför passade jag på att göra något kul av utrymmet.Ett planteringsbord med hylla under (IKEA), grönprickig vaxduk därpå (RUSTA), kompostgaller som jag klädde med tyg (IKEA) den ena hängde jag framför gallret, och den andra bakom för att kunna fästa upp fröpåsar med tvättklämmor. Jag hittade röda förvaringsfack i garaget, som jag staplade ovanpå varandra och där jag har lagt små spadar, krattor och sekatörer. Den översta rymmer band, snöre och handskar. Tomatplantorna står i gröna metallkrukor från årets sommarsortiment på IKEA. Zinklådorna har flera år på nacken, här och nu är de förvaringsplatser, men jag kan tänka mig att plantera i dem ett annat år. 

På hyllan under har jag en del fat och annat ur KOCKUMS gula serie med grön kant som jag sparat på mig för flera år sedan.

Lite lerkrukor är alltid fint att ha kring planteringsbord. Maskrosplockare står beredda. I backarna under bordet har jag jord, lecakulor och min lukkasse (IKEA).
På "golvet" har jag lagt "klickgolv" av plastrutor, perfekt att bara sopa av när man planterat, och det blev hyfsat jämt och bra att stå på.

Efter denna förvandling blev det ett dopp i grannens pool. Svalkande och skönt.

vilka bokstäver i ditt namn?

Jag har knåpat men lite nya tavlor... i alfabetisk ordning. Finns att få med ceris, eller turkos bokstäver.

en killvariant?och en tjejvariant?Storlek 21x30, liggande utan ram för 149 kr/st
Kan beställas via mail till
tjusigt@tjusigt.nu
Funkar ju också att skriva EFTERNAMNET längst ner... kreativiteten är oändlig!

Höga fat

Jag och en vän har jobbat fram ett antal "höga fat", som vi kommer att sälja på Göteryds Marknad i morgon, lördag den 3/7.

Vi har produktutvecklat ganska mycket, och testat oss fram till bästa lösningen. Det finns liknande fat bland oss, men detta är vår variant! Och ja, de sitter fast i varandra

Gammalt och nött, blir nytt och sött!

   


Fat och assietter som höga fat på glas och ljusstakar
kaffekopp och fat på pinne i trädgården
- lyxigt för flugorna med ett eget bad!


Skyltar och krokar

Nu har 2-årskalaset utökats med skyltar och krokar till kalasbra priser..

  Alla är välkomna på kalaset!

Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3