Pärlplattor

Barnen (och jag) är som tokiga i pärlplattor. För någon vecka sedan hade de ju utställning med försäljning...och det gick jättebra.

Jag hittade en artikel och några bilder som jag vill delge er...
Det är inte bara små barn i förskolan - som pärlar, även stora barn och vuxna gör det!
Och man kan ju hitta på egna motiv, och använda det som smycken, och dekorationer - alla behöver inte bli grytunderlägg..

Det är billigt, socialt, lugnt och kreativt skapande.
Våra pärlor är snart slut, och det är nog dags att köpa nya - lika bra att köpa en stor hink!!


bild: privat



Den större med hus, träd och flaggstång gjorde mannen som barn
- tänk att den sparats av hans farmor, och nu har vi fått den tillbaka när de rensade i deras boende.
Den mindre pärlplattan med rosa slott, har mellandottern gjort på fritids - det finns ju i generna!!


Fototriss - ätbart

Här kommer min fototolkning till veckans fototriss - ätbart.

Kylskåpet gapar tomt, men det fanns i alla fall lite i fruktskålen....
Jag kommer alldeles strax att göra en liten fruktsallad, och det känns riktigt bra efter en lååång morgonpromenad.



bilder: privata

Nyheter och erbjudanden

Idag har jag knåpat ihop ett nytt nyhetsbrev, det är så himla kul. Och det har lätt för att bli bra då!

Jag har också lagt ut några av resterande julprodukter på tradera (
www.tradera.com/auktioner/tjusigt.nu) där det finns möjlighet att buda och själv bestämma hur mycket man tycker produkterna är värda.

De fina presentböckerna erbjuder jag nu till köp 3 betala för 2!

Fina aluminium bokstäver och ord är nya i webbshopen



bild: eget kollage med nyhetsbrev från www.tjusigt.nu

Bokstavssmycken

Jag är lite mer än smått förtjust i bokstäver, och ett av mina första alster från silversmideskursen är bokstaven C, som ska bli ett hänge till min svägerska som fyllt jämt! (kanske skulle göra ett till, jag har ju fler svägerskor som fyller jämt längre fram i år....får lyssna av om hon också önskar sig ett C?)
Om man vill kan man ju stansa in barnens namn i bokstaven - och har då ett komplett namnsmycke.
Bokstaven är ca 4cm.
Är någon intresserad av namnsmycken eller bokstavssmycken, kanske jag kan ta upp beställningar..;-)



bild: egenhändigt tillverkat C, i äkta silver, (ska poleras ytterligare)

Vardag igen

Efter en intensiv kanonhelg i Stockholm, är jag nu åter i vardagen.

Först tidiga morgontåget till huvudstaden, och efter en tur med pendeltåg, var vi på mässan kl 10. Det är fantastiskt vad bra det är att man kan ta sig så pass snabbt (3,5 timme) och billigt (95kr) till Storstan. Tyvärr hade jag missat att ta åksjuktablett innan vi åkte hemifrån, och sista timmen på tåget var därför inte så avkopplande....

Väl framme på Formex möttes vi av den fantastiska interiören med tema från Sagornas värld, och med en massa olika produkter från olika leverantörer. och Mycket GULT. Det är alltid lika häftigt att se hur man plockat ihop olika produkter... Och framför montern stod Jimmy  från Äntligen hemma, och höll på att bli intervjuad. Det blev ytterligare några kändisansikten vi stötte på under dagen, bla Christina Scollin som visade sina änglar.

Den stora A-hallen var fylld med krukor, blommor, dekorationer, leksaker, inredningsprylar, och mycket annat. Det fanns mycket fint, men också mycket trams. Vi träffade på både utställare och besökare som kom från vårt lilla samhälle. Vidare i B-hallen var det dags att äta lunch.
Vi passade på att äta i den GULA örtagårds restaurangen, mumsigt, med ekologisk och nyttig mat ända till efterrätten! Under tiden som vi åt lyssnade vi på Lotta Ahlvar, om trender som kommer. Hon menade att nu är det så mycket fokus på USA, med nya presidenten, ekonomikraschen, osv, så vi kommer att ha våra blickar riktade västerut och därmed kommer vi också att kolla inredningstrender där. Kommer vi att inreda som Dallas igen?? Vi får väl se.

Som många bloggat om så är det alltid intressant att se vad unga designer kommer fram med för produkter, nytänk i nya material, osv.
10-gruppen hade nya fina mönster på sina klassiska produkter. Helena Berggren design, med sina plexiglassmycken tycker jag är jättefina.


bild: Dockvagn klädd med vaxduk, 10gruppen


Efter en liten paus i entre´cafeet, fortsatte vi mot C-hallen. Där tycker jag många av de intressanta företagen har sina montrar. Vi besökte gamla leverantörer och nya. Kollade in presentpapper, band, kartonger, osv. Vi var nog ganska trötta här, och vi avslutade mässan strax innan kl 18 - det var verkligen en heldag på Formex!

Pendeltåget in mot stan, och en tur på Åhléns fram till de stängde där, och sedan tunnelbana och buss till Vandrarhemmet Gärdet, där vi skulle tillbringa natten.

Idag bär det av till Formex

Snart kommer min kompis och hämtar mig, så bär det av med tåget från Alvesta 6,34 mot Stockholm och Formex.
Vi ska bli så vårinspirerade som möjligt - Härligt. Idag är det minus 8grader här, så jag hoppas det värmer på Formex. Såg att
Frida redan varit där och trendspanat.... för er som inte har möjlighet att åka dit, kolla in TV4 på söndag morgon för en sneakpeak.



Vi stannar även i morgon, lördag och kommer då att bo på Vandrarhemmet Gärdet, ett ganska nytt vandrahem med lite modern touch.

Bilder kommer ....

tjusigt~design

Det finns en kategori i webbshopen www.tjusigt.nu som heter tjusigt~design, där finns produkter som jag skapat själv.
Bland annat syr jag lapptäcken med fleecebaksida, skönt för det mindre barnet i vagnen, eller bilstolen, men funkar också till det större barnet eller en vuxen som vill värma sig lite.

Jag brinner för att sätta ihop tyger som blir fina ihop, ibland hittar jag kollektioner som är gjorda för varandra, och ibland kombinerar jag dem själv. I går sydde jag ett lapptäcke som var beställt av en tidigare jobbarkompis med barntyger från IKEA. Det blev jättebra!


bild: Malin/tjusigt

Den gröna har tyger från Stoff&stil och den högra ur serien Barnslig från IKEA

Pärlor pärlor

Jag har länge blivit inspirerad av pärlor, men då främst sötvatten- och glaspärlor, och jag har gjort många halsband & armband i de senaste åren. Men mellan varven kommer också de klassika rörpärlorna fram.
I går kom ena dottern hem och sa att hon och en kompis skulle ha pärlplatte-utställning - jättekul, tyckte jag, ja på söndag ska vi ha det, så vi hinner göra några fler pärlplattor idag....
Själv tycker jag det är så lungande och socialt att sitta och pärla, så jag slog mig ner med dem vid köksbordet och började pärla bokstäver....


bild: Malin / tjusigt


Detta kanske kan bli några tjusiga namnsmycken framöver, eller vad tror ni? Din begynnelsebokstav i en kedja - jag testade på barnen i går, och de blev entusiastiska!

I silversmedjan

Ikväll har jag sågat, filat, värmt, i syrabad, i vatten, polerat, värmt, i syrabad, i vatten, polerat, värmt, i syrabad, i vatten, polerat, värmt och i syrabad....... och borrat!
Nästa gång är det dags att stansa!

SPÄNNANDE! Jag har idag börjat på en kurs i Silversmide i grannkommunen - det är mycket att hålla reda på, men det kan nog bli en del fint innan försommaren tar vid.
Idag har jag börjat med ett hänge, och en ring - det kommer att bli såå fint!


gasbrännaren används flitigt

IKEA PS - ny kollektion

Ellas inspiration tipsade om att idag släpps senaste IKEA PS - kollektionen, som gammal IKEAn är jag lite extra intresserad av vad som komma skall. Hoppas vi får se många av produkterna på första IKEA-varuhuset.

Vart tredje år släpper Ikea nya varor i sin egendesignade PS-kollektion som är "the cutting edge" i Ikeas design.

I år ligger fokus på skandinavisk stil och material, liksom på produkter som är hållbara på flera sätt - både vad gäller miljö, kvalité och design.  - saxat från e24.se

Själv tycker jag att denna maskros-lampan var helfräck, kanske hamnar den i vårt vardagsrum framöver!


bild: lånad från e24.se


Vårinspiration

Här försvann snön samma morgon som vi försov oss!
Idag har det varit +5 och sol, jag har tagit en liten promenad på förmiddagen, postat ett par brev och lämnat in en jobbansökan....

Det är väl fantastiskt vad lite sol och frisk luft kan göra för inspirationen. Jag har flera små projekt på gång, och några av dem kom en liten bit närmare en lösning under promenaden. Ni som läser bloggen och kollar in webbutiken, kommer snart att få se vad jag menar.

Bland annat kommer jag att "visa upp mig" där ett flertal människor i min målgrupp befinner sig. Jag ska jobba mer med det projektet i morgon.


bild: privat


 


Vi sov gott...lite för länge

I går morse, i fredags, skulle barnen och jag gå upp kl 06.20 för att hinna bli klara till skola och dagis. Konstigt nog vaknade jag och alla 3 barnen kl 06.07..... Vi sov alla i samma dubbelsäng, eftersom maken är på skidresa med några kompisar. Vi började prata och hade lite mysigt i väntan på att klockan skulle ringa, då jag såg på makens klocka att den blivit 6.23 utan att min klocka börjat låta, bad jag den minsta dottern att flytta på gardinen så jag kunde se om jag missat ställa min klocka - då var det LJUST ute! Jag gnuggade ögonen och blinkade några gånger....klockan var inte 6.23 utan 8.23!! Skolan börjar 8.15 och dagis äter frukost kl 08.00.

SHIT! Vi har försovit oss!

Vi måste verkligen skynda och klä på oss och äta lite. Det blev ändå en bra morgon och barnen lämnades på skolan kl 09.00  - Vi slog verkligen morgonrekord! Jag gick och småmyste åt detta tokiga läsfel på klockan under hela dagen.

Det blev verkligen en kortdag då jag hämtade barnen efter lunch.
Personalen jag mötte bara skrattade och log och önskade en trevlig helg, så vi kunde sova ut...

SOV GOTT!

Mer förvaring?

Hur mycket förvaring kan man ha i sin hall??

Vi har 7! TRONESlådor från IKEA, som rymmer barnens skor, rullskridskor, vantar och väskor,mm
Ett 40cm brett högskåp med lådor för vantar, mössor och halsdukar, överdragsbyxor
Två 50cm breda högskåp för barnens ytterkläder som inte används dagligen och skor/stövlar
En liten ROBIN byrå för hårborstar, cykellyse, reflexvästar, hopprep, ficklampor, mm

... och ändå hänger kläderna så här.....på en GRUNDTAL handdukshängare från IKEA.



...och väskorna....

Tavlan från isa form "här bor huller om buller och familjen Johansson" stämmer bra in i alla fall....

Jag drömmer lite och hoppas att det ska bli lite bättre med nya tapeter, ex hjärtan av Nina Jobs från Eco tapeter. Jag gillar ju rosa, och det finns en fin variant, häftigt att man kan kombinera med stora och små hjärtan i samma färg.

only for you..

Detta erbjudande har jag skickat ut till de som får nyhetsbrevet.
Men du som läser bloggen får också möjlighet till samma erbjudande i min webbshop.
www.tjusigt.nu

OBS gäller endast om du betalar i förskott eller kontant!


Fint i köket efter det julröda...

Grannfrun var inne i eftermiddags och ville förnya i köket, nu när julen åkt ut.

Vi kom fram till att denna olivgröna färgen var fräsch och lite lagom vårig!



bild: privat med produkter från www.tjusigt.nu


En grön
handduk med vita prickar i 100% bomull, finns även i andra motiv och färger. 59kr/st
Underlägg i filt att ha som liten duk eller grytunderlägg 39kr/st
Mindre underlägg som glasunderlägg eller tillsammans med den lite större för egen större"duk". 10kr/st
Diskborstar i ton-i-ton i 2-pack.
Köp i hela paketet och få diskborstarna! Obs du beställer produkterna var för sig i shoppen.

Härligt vinterlandskap

Äntligen har vi också fått lite kyla och snö.
I fredags hade vi -10 och på lördagen kom det lite snö (max 5cm) i går var det klart och kallt igen.
Vi passade på att åka till sjön och äta korv och åka lite skridskor på isen....



bild: eget kollage med privata bilder

2008 innehöll också detta...

Peter påbörjade sin andra omgång Svensk Klassiker med Vasaloppet på 8.45, fortsatte därefter som draglok på Vättern Runt för att en stor klunga skulle komma under 10 timmar och lyckades givetvis klara detta med god mariginal (9.29). I mitten av juli fyllde han chevan och körde mot Gundes hemtrakter för att plaska 3km i Vansbrosimningen - vilket givetvis var en barnlek för en gammal långdistansare i simning.

På höstkanten avslutades Klassikern med ett Lidingölopp i vackert väder, men med ömma fötter, vader och knän - men efter drygt 3,5 timme var den andra omgången avklarad. Med lite tjurighet, en stark vilja och ett enormt psyke var väl detta en baggis???

Vi går fortfarande och nynnar på "Peter Johansson, kan du svara oss, hur du gjorde dom alla loppen som alla drömmer om, ohhhh Pppppppeter Johansson! (Sången till Peter från bröllopet - melodi Michelangelo)



När man stänger en dörr, öppnas en annan.

Efter många år som fastanställd men de sista åren med tillfälliga jobb på IKEA, bestämde Malin sig för att starta eget - och vilken resa!

Just nu slår jag besöksrekord i webbshopen på www.tjusigt.nu varje dag, och det är verkligen häftigt. Det är skönt att slippa oroa sig för om man ska bli uppsagd, eller inte, nu är det bara JAG själv som kan påverka min situation, och jag har verkligen fullt upp att göra. Idéerna bara sprutar ur öronen, och det är svårt att hiinna med allt man vill.

Efter en hellyckad Må-bra mässa i Oktober, kändes det kanonskönt att äntligen ha visat upp sig för Älmhultsborna och det var bara positiva kommentarer jag fick till mig på mässan. Det gav mersmak, och efter ytterligare en mässa öppnades huset upp och blev för en dag en tjusig butik, med kundtillströmning under tre kvällstimmar och med nya kunder som hittade till "tjusigt".
Det blev också en succé, och under december månad var "hembutiken" öppen under flera tillfällen. Mången lärare fick julpresenter från tjusigt...
I och med detta, och känslan att träffa sina kunder irl, smids det nu nya planer på hur verksamheten ska utvecklas, och bara den som lever får se!

Tack vare gamla vänner som finns där, även om man inte nödvändigtvis pratar med varandra varje vecka - så när man behöver hjälp, så står de där med öppna famnen! Härligt.

Nu ser vi fram emot ett ännu bättre 2009. IKEA räknar visst med 5 år innan man kan börja tjäna pengar på ett nytt varuhus. Nu är det bara fyra år kvar.

bild: eget kollage av egna bilder.

Ett händelserikt 2008

Vårt år 2008

har varit väldigt speciellt, på många sätt och vi kommer att minnas det så här..


Vi gifte oss, hela familjen, den 3 maj 2008 och det var den vackraste vårdagen, med en härligt värmande sol under hela förmiddagen. Vitsipporna hade nästan blommat färdigt och liljekonvaljerna var på väg upp ur marken. Bokelöven var vackert ljusgröna och vackrare än så kan inte naturen bli.

Vi blev lite spända när axelbandet gick av under fotograferingen, men som tur lagade marskalken det med sitt sykit.

Vilka underbara miner vi fick se då vi kom med vår tandemcykel - är man cyklist, så är man cyklist!

Vi hade väl aldrig kunnat drömma om en sådan fantastisk fest - vilka vänner det finns! Tack så mycket ALLA ni som gjorde detta till den vackraste vårdagen alla kategorier!

Ni som var med - anmäl er till 1-års jubileumsfesten redan nu!

Har ni glömt hur det var? Mamma/Svärmor/Mormor Ingrid har sammanställt bilderna... och håller på med en hemsida som snart blir klar. Vill du ha adressen dit? Hör av dig så får du den..


bild: privat kollage av bilder tagna av min bror och vår marskalk



Nu ser vi fram emot ett spännande 2009!


Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3