Summering



Året som gått har varit en riktig berg-och-dalbana för mig.  Jag gillar inte att åka karuseller på nöjesfält, men i livet har man ibland inte gjort valet själv...


 började med att affärerna gick bra, jag var mycket nöjd över de "öppet hus" jag haft med försäljning av mitt webbshop-sortiment hemma. Jag fick in stora ordrar via webbshopen, men tyvärr var det skojjare som inte tänkte betala för de tjusiga varor jag omsorgsfullt packade till dem. Jag har inte fått en krona från dem än. Inkassobolaget som hjälper mig att få in pengarna har inte heller lyckats. TYVÄRR.

Helgen i Stockholm och Formex-mässan blev inte riktigt den inspirationsresa jag hoppats på eftersom jag inte hade möjlighet att lägga ordrar i den omfattning jag hoppats på. Men sällskapet var trevligt, och vi hittade till slut ett kanonbra boende; STF Gärdet - rekommenderas varmt om man framförallt ska besöka Stockholm med barn. Bara att släppa ut dem på Gärdet så de får springa av sig. Utomhuspoolen ligger precis intill.


 är som vanligt en kort månad, men känns lång och mörk innan ljuset visar sig på eftermiddagstimmarna. Jag hade förmånen att börja på Silversmideskurs, och det var riktigt roligt. Fritt, lärorikt och en break från det vanliga - precis som en kvällskurs ska vara. Jag vill ha en egen silversmedja!
Jag gjorde ringar, örhängen, namnbrickor i olika former, och blev jättenöjd.


 innebär vår första födelsedagsmånad här i familjen, yngsta dottern fyllde 5! Tänk vad stor man är då.

I och med de motgångar som jag mötte i början av året, började jag tänka annorlunda och hitta nya vägar i min verksamhet. Det kreativa i mig sprudlade och jag hittade nya produkter jag tillverkat själv, i textil, betong och grafiskt. Bland annat hittade jag ett bra mönster att sy väskor av, och jag sydde de vändbara, med olika tyger på in och utsida, med långa axelband. De bitar som "blev över" sydde jag sedan små sminkväskor av, och de har verkligen blivit poppis, speciellt de prickiga sydda i vaxdukstyg med färgglad dragkedja.


 är härlig och då börjar våren titta fram. Mannen tar fram racern och börjar cykla mycket ute inför Vättern Runt.

Mitt kreativa driv gjorde att jag påbörjade en utbildning i Grafisk Formgivining, jag hade blivit så inspirerad av flrea bloggare som gör så fina grafiska illustrationer, och jag ville få en ny utbildning. Jag fick möjlighet att lära mig mera om Photoshop, Illustrator och InDesign.

 Jag påbörjade ytterligare en kurs i Silversmide och fann där en vän som jag kände skulle kunna komplettera mig i min verksamhet och vi påbörjade ett samarbete.
Vi gjöt stora och små saker i betong, samtidigt som vi pratade om vad livet skulle ge...


 är det bästa månaden och den 3e, firade vi 1 årig bröllopsdag. På bröllopet var vårt fordon en tandemcykel till och från kyrkan, och med det i tankarna arrangerade vi en cykelutflykt med aktiviteter längs vägen. Flera av gästerna deltog. Utflykten avslutades på den vackra plats där vi tog våra bröllopsbilder! De underbara sånger som diktats ihop för vår skull fick vi höra igen! Tänk vad mycket tid de lade ner för vår skull.

Sista helgen i Maj stod jag på torget och sålde mina saker från webbshopen. Ett stort steg för mig att gå utanför min trygghetszon och erbjuda mina produkter till försäljning på allmän plats. Det blåste rejält, men många kom och intresserade sig för mina produkter. Kändes skönt efteråt. Min väninna sålde rabarberblad gjutna i betong, och de blev också väldigt uppskattade.


 bjöd först på en 9 årings födelsedag, därefter en vacker traditionell skolavslutning i kyrkan för våra numera två skolbarn!
Vi åkte för andra året med mannen/pappan till Motala för att hejja på och sköta markservicen då han cyklade sitt 9e Vättern Runt. På kvällen arrangerades gemensam prisutdelning och kycklingklubba med potatissallad. Det var ett stort antal tappra cyklister från klubben som cyklat runt sjön (30mil) i regnväder.

Midsommarafton firades med mycket goda vänner vid Valje Camping i Sölvesborg. Vädret var väl ok och vi satt ute och åt sill & nypotatis.

Jag börjar planera för en kvartersloppis i Augusti.


 är den stora semestermånaden, barnen har haft möjlighet att vara långlediga denna sommaren.
Jag stod på byns sommarmarknad i både sol och åska, och sålde många av mina prickiga väskor.
På helgen var jag på en mindre bymarknad i närheten, men det gick inte riktigt lika bra.
Någon vecka senare var det dags för 2dagar i Hästveda med marknad långt in på kvällen. Jag hade väninnor med mig så jag också kunde springa runt på marknaden och göra ev inköp till mig själv. Tänk! Ytterligare en stor sak jag företatt mig.

Vi tillbringade därefter två veckor i husvagnen i Mellbystrand med mormor och morfar och därefter en vecka med mamma och pappa. Det kändes som att komma hem! Jag har tillbringat mina barndoms somrar i Mellby och det var verkligen skönt att komma dit igen. Vi firade två födelsedagar under juli månad, dels min egen och mellandotterns 7årsdag.


månad började på Apelvikens camping i Varberg med traditionsenlig camping med barnens kompisars familj. Det regnade som bara den i början av veckan. Vi åkte till Ullared - precis som många andra. Några dagar senare blev vädret bättre, då tog vi en tur till Liseberg, där barnen fick åka av sig och mammorna såg Sanna, Shirley och Sonia på scen - jättebra. De två sista dagarna var det sol-och badväder vid poolen. Kvällen tillägnades krabbfiske och leta fina stenar. Tyvärr hann vi inte med att gå den vackra strandpromenaden in till Varberg.

fortsättning följer....

nu måste jag förbereda inför kvällens nyårsfirande här hemma.

önskar er alla Ett riktigt Gott Nytt År!



Ps. Klänningen jag beställde från HM har kommit, men den passade tyvärr inte.

REA-fynd

Jag köpte idag en veckotidning för att få inspiration inför nyår, och hittade vad jag sökte.
Blev också inspirerad av en tjusig klänning, som jag hittade på H&Monline och har redan klickat hem.
Hoppas jag får den innan torsdag!

Förutom klänningen klickade jag också hem några saker från H&M HOME.
Kudden med säkerhetsnålen har jag redan hemma, och är perfekt i svanken eller bakom nacken. Jag beställde två extra. De randiga kuddfodralen passar in i mitt röd/vit/svarta vardagsrum.


Produkter från H&Monline - dam & HOME
1 av varje förutom;
2 kuddar med säkerhetsnål
3 randiga kuddfodral

TOTALT 305kr inkl frakt och allt!

Reatripp

Jag har faktiskt "klarat mig" ifrån att åka till stan innan jul detta året. Istället satsar jag på en ev rea-tripp i veckan.
Vi har lite saker på listan som vi vill ha med oss hem;
Extern hårddisk, Kaffebryggare, Cykelhjälm, mm.

Jag vill också ta mig en tur på Lagerhaus och hoppas att de har rea på några av de söta julprodukter, som jag har gjort ett kollage av nedan.




produkter från Lagerhaus.se i eget kollage

Julen är här

Nu är julen här hos oss, granen är klädd och fastbunden i fönstret! (för säkerhets skull - förra året ramlade den ju!) Den lutar lite, men jag hoppas att den står bra ändå.

Barnen är ute och leker i den nyfallna snön!

Jag slår in de sista (hoppas jag) julklapparna och lägger i säcken. Viktigt att hålla reda på rätt säck! Vi ska fira jul tre olika gånger, så det gäller att rätt säck kommer med rätt tomte, annars blir det kaos.


Det straffar sig att man hittat en tät och fin gran - det är ordentligt stickigt när man
ska hålla i stammen för att skruva fast foten och få eländet rakt. Kanske skulle man kört
på tipset från Ernst, och sätta granen i en spann istället så den kan suga rikligt med vatten.... och man kan lättare justera den så den står rakt...


Griljerad skinka & Julkalendern

Ikväll blev det julig skinkmacka till kvällsmat. Mumsigt.
Många kanske inte grilljerar sin skinka förrän kvällen före julafton, men vi har tjuvstartat lite idag.
Vi fick skinkan av en kompis som inte skulle vara hemma över julen. Man tackar!


Nu börjar julkalendern, och jag ska strax sätta mig i soffan med barnen.
Hur bra är den? Gillar du årets julkalender?



minibild från
www.svt.se



Sits + Underrede = Stol

Här fortsätter jag med ett av mina senaste fynd. Det gäller skrivbordsstolen JULES från IKEA.

För någon månad sedan hittade jag sitsen på fynd för en tia, i veckan låg underredet i en kartong och väntade på mig för två selmor. Vilken lycka att hitta en komplett skrivbordsstol för femtilappen.

Passar bra till dottern som har sockervaddsrosa skrivbordshurts....

Ni förstår väl att jag trivs att bo nära "världens" största fyndavdelning!



bilden hämtad från www.ikea.se


För kallt för riktiga snöbollar

Idag har det varit kallt. riktigt kallt. Vi hade -12 på morgonen, då jag steg upp. Snabbt som ögat gjorde jag en brasa som värmde upp i vardagsrummet.

När barnen stigit upp lite senare, bar det iväg till pulkabacken. Härligt, även om det var lite bistert om kinderna. Vi konstaterade att det var för kallt för att göra snöbollar, men perfekt att åka pulka.

Nu har det nog blivit lite mildare, för nu snöar det stora flingor här utanför fönstret. Vi gillar det i massor.

Förra året gjorde jag en snöbollskrans till ytterdörren. Jag har den på insidan för att den ska hålla bättre.
Kransen är gjord av en syrolitring, som jag sedan klistrat fast vita vaddkulor i olika storlekar på. Först satte jag lite lim på en halv tandpetare, in med den i hålet på vaddkulan och stick spetsen på tandpetaren in i styrolitringen. I år har jag också sprayat med lite snöspray på den, för att det ska se ut som nysnö...



Faktiskt inte alls tokigt att ha den mitt i det runda fönstret på ytterdörren.




Tomt där men fullt här

Nu är det tömt i källaren, den tillfälliga butiken. TACK alla ni som tittat in. I går kväll kunde ni verkligen fyndat.
Mitt rum där jag har min arbetsplats/butik/lager, etc är nu fullt med lådor, som jag ska packa upp. Snart.

Först ska jag till idrottshallen och hjälpa till med det årliga innebandydiscot. Ikväll är det eleverna 6-9 som ska spela och ha kul.

Har precis kopplat in en ny radio som jag fyndade på Netto igår. Endast 99kr, och jag har rattat in lokalradion, hoppas det också går att få in någon annan kanal....





Nya året på plats

Det kommer almanackor från olika håll, några betalar man dyrt för, och andra kommer gratis i brevlådan eller från mataffären.

I mina föräldrars kök har, så länge jag kan minnas, hängt en almanacka från ortens ICA-butik. Jag har också en sådan, men inte i köket. Utan på skrivbordet. Jag har en musmatta från GRANIT, där man kan stoppa in bilder eller annat skoj under plastfickan. Det är där jag har min ICA-almanacka. Tyvärr har jag måst klippa bort de fina bilderna för att det ska passa in. Men det är ju almanackan jag vill åt, för att hålla reda på datum, dagar och veckor.

Under decembern 2009 ligger hela 2010 och väntar.




Inget större pyssel, men det känns bra att nästa år är på plats redan.



 

Ligg kvar

Snön ligger kvar, och det är ett vitt härligt vinterlandskap som jag ser utanför mitt fönster. Härligt. Det är några minusgrader, men vad gör väl det. Man blir allt lite piggare av ljuset och kylan. Hejja, hejja!

På morgonkvisten, innan ljuset kom fram, var vi och hämtade ett par EKTORP-soffor och transporterade dem vidare till skolans bibliotek. Så skön så man kan tänka sig att ta en powernap i den.
För något år sedan gjorde vi en fantasktisk makeover i grannskolans bibliotek, och nu var det dags att få ta tag i nästa projekt.
Strax efter klockan åtta träffade jag en "kollega" från föräldraföreningen, och vi pratade med bibliotikarien, mätte och planerade.
Om nu allt går som vi vill kommer vi att förändra med textilier och byta ut lite fler möbler under jullovet.

Jag lägger kanske ut bilder på resultatet. Nästa år.

Kristyr och silverkulor

Vi brukar alltid ha en stor bunke pepparkaksdeg stående i kylskåpet före jul. I år har vi inte gjort så. För någon vecka sedan bakade vi pepparkakor på köpt deg. Det blir inte riktigt lika bra.
Nästa år gör vi egen deg igen.

I går dekorerade vi köpta pepparkakor med kristyr och silverkulor. Några åt vi upp direkt, och vi hängde också upp en del i SIRLIG ljuskrona, fin juldekoration i ljuskronan.



Det var visst någon som gillade silverkulorna extra mycket...




Sista chansen i butiken

I dag är sista chansen att handla i butiken - och du kan FYNDA. Innan jul.
Välkommen!




Mera snö

Idag är det riktig vinter här i södra Småland. Vi har minus 8 ca 10cm snö och solen är på väg att titta fram. Härligt, idag blir jag sugen på skidåkning.

I går kväll var barnen ute och lekte i snön med mannen/pappan. De skottade både hos oss och hos grannarna, allt för att få till en liten backe att åka stjärtlapp på. Det blev mycket uppskattat.
Ibland behövs det så lite.

Barnen längtar till lördag, då jag lovat att vi ska åka till golfbanan för att åka i stora backen med pulka, snowracer och det bästa av allt - på vaxduk.
Hoppas bara att snön liggger tills dess.


Liten, men tydligen tillräcklig för att stilla tjatet om att åka till Nicklabacken...


Lunchlådan

När jag jobbade "borta" hade jag ibland lunchlåda med mig, och ibland, om jag hade möjlighet åt jag lunch hemma.
Nu har jag både jobbat och lunchat hemma ett bra tag. Det är lite ensamt, och det blir inte alltid någon "riktig lunch" som serveras.

Sedan drygt en månad tillbaka testar jag Herbalife, och det funkar. Jag blir mätt, det är helt ok att dricka (jag har jordgubbssmak) och jag går ner i vikt. Ifall jag hade tränat lite mer hade det nog hjälpt ytterligare, men det är i alla fall bra att veta att det funkar.

Jag har hittills blivit ca 5cm mindre i midjan, och tappat 4kg på vågen. Känns kanon inför julen!
Snart har jag tagit slut på mitt pulver, och jag tror nog jag kommer att beställa mera, kanske testa en annan smak. Någon som rekommenderar nån speciell??



Bilder lånade från Herbalife


Kreativiteten skapar nya vägar

Jag lever med min kreativitet, hela tiden.

Under senaste tiden har den fått utlopp på ett lite annat sätt. Med en begränsad kassa, kan man inte alltid köpa det man vill, när man vill. Men jag har upptäckt att de fynd man lyckas göra på loppis, second hand eller möbelvaruhusets stora fyndavdelning ger extra lyckorus. Ibland ser man något, köper det och förvandlar det till något helt annat i tankarna och när man kommit hem.

Jag har skapat en ny kategori här på bloggen, som jag kallar Fynd. Här kommer jag att skriva om och i möjligaste mån även visa biler på saker jag fyndat, och jag känner mig extra nöjd med.

Första inlägget kommer att handla om KULLA taklampa.
Jag "eldade" upp vår förra taklampa (KNAPPA) från
IKEA, för någon månad sedan. Sedan dess har vi haft SIRLIG ljuskrona över köksbordet, det är mysigt, men inte så praktiskt om man vill sitta där och jobba, läsa en tidning eller göra läxan.

Har funderat på vilken typ av taklampa jag skulle vilja ha, och har sett att grannen mittemot har en röd KULLA taklampa, och tycker den är stilren och fin. Den är stor, av lackad plåt. Man skulle kunna dekorera den med dekorplast om man vill förändra den efter säsong. Ex hjärtan till Alla hjärtans dag, kycklingar till påsk, och blommor till sommaren, flaggor till födelsedagare, etc.

Så i förra veckan slank jag inom "FYND" och där stod en vit KULLA taklampa ouppackad i kartong, och väntade på mig. Ordinarie pris är 699kr och jag fyndade den för 198kr. Nu hoppas jag att någon vill ge mig den i julklapp, då kommer den att hängas upp över köksbordet efter jul.



De bildkollage som jag kommer att visa här i kategorin FYND har bakgrunden ljust rosa,
så du lätt känner igen dem, om du scrollar i bloggen.




En härlig onsdag

Radioprataren i lokalradions morgonprogram påpekade det, och jag känner lika dant.
Hur kan man känna ett lyckorus en helt vanlig onsdag??

Det måste bero på SNÖN, och att den lyser upp den annars så mörka decembermånaden. Vi har längtat. Det är så härligt med snön. Hoppas det blir mera, så vi också kan åka skidor snart.

I går när vi kom hem från sista luciatåget, hängde vi lite glitter i vår lilla utegran, i morse var den också snötäckt. Vackert. Jag har varit ute och fotograferat lite nu på morgonen. Bäst att föreviga, man vet ju inte hur länge den ligger kvar. Men jag hoppas minst till jul, och nyår.


Det är inte helt lätt att få bilderna i bra skick när man fotar ute i snön, det blir
konstiga färger, jag har fått bilderna lite "seipade" och tycker det blev ganska ok.






Fotokub

Hoppas inte "lillasyster" läser min blogg. För nu tänker jag skriva om en julklapp hon ska få.
Min brorsdotter är också vår "lillasyster", perfekt - jag slapp graviditet och förlossning, och kan låna hem henne om jag vill.

Jag har sedan jag var på
Granit tidigt i höstas haft en FOTOKUB som jag skulle ge bort till jul. Nu är det dags!

I lördags, då min mamma fyllde år, tog min bror bilder på oss i vår familj, som skulle bli en del av det album som ska bli till då "lillasyster" börja dagis efter jul. Då passade jag på att få ta del av de bilderna.

Vi är 5 i familjen, och det är ju 6 sidor på en kub, så på den 6e sidan är de 3 barnen på samma bild.

Bilderna redigerades och skrevs ut på fotopapper, klipptes till rätt storlek och monterades enkelt.
Voilá - klar!

Tror minsann att den kan komma mycket till användning, att vända och vrida på, att öva på att säga namn, etc.



Den här presenten skulle även passa tonåringen, som istället sätter in bilder på sina
kompisar. Det funkar ju även att skriva texter, eller rita något att placera innanför
plexiglaset.









Mera luciatåg

Kvällens julfest för klass 1 blev lyckad.
Trots att barnen innan festen var lite besvikna för att det inte blev luciatåg...

Vi föräldrar ordnade det, och barnen sjöng med oss, de var jätteduktiga.
Efter luciatåget fick fröknarna den traditionella
presenten, och vi fikade på medhavd sådan.

Därefter gick musik-tävlingen igång.
2 lag. 10 jul- & barninspirerade låtar. 1 lag vann. Skumtomtar. 2orna fick pepparkakor.
Det blev allt lite hets, för vi låg lika. Nästa gång måste vi ha fler domare....som ser bättre.

Vi avslutade med att bestämma att i januari åker hela klassen skridskor i ishallen. För att både föräldrar och barn ska lära känna varandra bättre.
Jubel.


Luciorna gjorde succé


Luciatåg i olika former

Barnen har varit flitiga i sina lussesärkar i år.

Först i församlingshemmet, förra söndagen, tillsammans med sina kompisar i Barnkören och Unga Röster. Gemensamt var de ca 50 barn som sjöng härliga sånger under ledning av deras fantastiska körledare.

I går kväll var det Luciafirande utomhus. Det var kallt, men stämningsfullt. Snön låg vit på marken och det var ca 5 minusgrader. Jag filmade eventet så resten av familjen (som var på badmintonavslutning) kunde se sista luciatåget på dagis! Efter sommaren börjar yngsta tjejjen förskolan, och då blir det luciatåg i andra former.

Idag har kören Unga Röster spelat upp en musical som handlar om Josef & Maria som fick Jesusbarnet i ett stall .... ja ni känner kanske till historien... Det var kommunens dagisbarn som fick vara åhörare, jag var också där och kikade. Det var mäktigt. De är så duktiga.
Ta chansen att se musicalen när den spelas i trettonhelgen för allmänheten.






Julpresent

Ikväll är det dags för julfest för Klass 1. Det kommer att bli lite annorlunda än vad man är van vid. Vi tänker skojja till det lite. Hoppas och tror att det blir uppskattat.

Vi kommer att sjunga lucia och julsånger, vi kommer att ha ett "icke traditionellt" luciatåg, fika mm.

Fröknarna kommer att få en present från eleverna, som vi hoppas de gillar och kommer att glädjas åt mycket framöver.
Det blir en väl sedd ljusstake här i bloggvärlden.
BJÖRKEFALL, vit från
IKEA. Ett litet band är knutet runt ljuset där det står "december".
Den röda runda lådan NOSTALGI är den största i ett set om 3, däri passar ett halvt paket med kronljus.
Jag har också pysslat på en mellantstor tänsticksask, lite papper, glitterlim och några "snöbollar" fastsatta med 3D-kuddar.

Tillsammans är de inslagna i cellofan.
JÄTTETJUSIGT om jag får säga det själv.
Inget direkt juligt, något man kan ha framme hela året. I vilket rum som helst; köket, toan, bredvid sängen eller i vardagsrummet.



Bilden är tagen på en SVEJE garnmatta, som inte längre finns i sortimentet.
Är det någon som har den hemma, men inte längre vill ha - är jag intresserad av att överta den.




Efter tredje advent

Nu rusar tiden iväg, torsdagen var det öppet i butiken igen, och jag var där tillsammans med Johanna som säljer ekologiska Blingo-kläder. Vi hade det riktigt mysigt.

I adventskalendern den 3e advent finns nu ett riktigt jul-erbjudande, passa på att köpa de sista julklapparna....NU = 50% rabatt på allti i webbshopen om du förskottsbetalar.


Gäller så länge lagret räcker...

För dig som bor i trakterna runt Älmhult gäller givetvis samma erbjudande i butiken på torsdag.
Ta med en vän och kom dit! Mellan 14-19 är vi där och myser...


Hjälp tomten


Hjälp tomten med de sista julklapparna!
Här kommer lite julklappstips från
webbutiken tjusigt och blingo med ekologiska kläder för hela familjen.





Med inspiration av Ernst Jul

Jag köpte boken Jul med Ernst av barnen som sålde jultidningar. Man får julkänsla att läsa boken, jag har tittat igenom receptdelen, blomdelen och pysseldelen flera gånger, vid frukostbordet.


Det första jag fastnade för var "magert lingonhjärta". Forma ett hjärta av kraftig ståltråd, och bind fast enstaka lingonriskvistar runt om. En tjusig variation till de Bulliga kransar som annars är de mest vanliga vid porten i december.

Jag har gjort dem i olika storlekar och har dem till försäljning, 
i tillfälliga butiken på torsdag kl 14-19.


ett utav de hjärtan som jag gjort, hänger nu bredvid någon annans ytterdörr...
bild: malin - tjusigt


Igår testade jag också att göra köttbullar efter recept i boken. Jag gjorde ca 60 köttbullar, och tänkte att de kunde räcka några veckor framåt, men tydligen var de så goda att de flesta gick åt i går.
Vi har nu endast 5 kvar. Bra betyg till Ernst!


Nyhetsbrev vecka 50


Fynd & pyssel

I helgen har jag fyndat på second hand, det känns riktigt bra att hitta fina saker till en billigare peng.

Den hängande ljuskronan hittade jag för under 50-lappen, svärmor har en nästan lika dan och jag har kollat in den några år. I somras hittade jag en liknande variant för levande ljus, men har inte hittat rätt plats för den i mitt hem, eftersom det inte funkar att ha den i mina djupa fönsterkarmar. Gardinen är sydd av bredrandiga SOFIA i nya mörkröda varianten.

Den stående ljusstaken i nästan samma stil hittade jag på ett bord där julsakerna såldes för halva priset - det blev då ett riktigt fynd! Den lyser upp fint på vårt matbord, den är dock fotad i köksfönstret, för att den skulle synas bättre.



Medan jag satt i TV-soffan i fredagskväll och lyssnade på första avsnittet av På spåret, och Idol, passade jag på att pyssla lite med vinlyfolie. Jag satte det på MALM-byrå som vi har i vardagsrummet. Ett statement som jag har fastnat för detta året
GOD JUL i år igen....


I förrgår hittade jag billiga hyacinter på IKEA, endast 9kr styck, tyvärr var de slut igår!
Jag har satt dem i en ljusstake för 4 ljus (värmeljus eller vanliga) men vänt upp och ner på ljusstaken och använt den ihåliga bottnen. Fyllt upp med sand och tryckt ner 4 adventshyacinter och dekorerat med mossa, blåbärsris och pärlor Tjusigt va?




2a söndagen i advent

Då var det dags för andra söndagen i advent, och i eftermiddag kommer barnen att gå luciatåg med sina körkompisar. Kl 14 i församlingshemmet, för er som vill kika in och få massor av julstämning.

Lite senare på eftermiddagen kommer vi att träffa våra "julpysselvänner", men i år bara på glöggfika. Tyvärr lyckades vi inte få till den där pysseldagen i år, då vi har klister, ljusmassa och silkespapper på händer och nästan upp över öronen. Bättre lycka nästa år.

Veckans adventserbjudande i
webbshopen och i butiken blir en Julgransmatta i TRE olika utföranden men bara ETT pris. Gäller så länge lagret räcker.


Förra veckans erbjudande gäller också så länge lagret räcker.



Vilken vecka!

Äldsta dottern är nu näst intill frisk från den nya influensan - jag vill inte skriva ner ordet ....-influensa, men vi har fått det bekräftat genom provtagning. Vi har också besökt barnakuten vid närmsta sjukhus, och jag har varit orolig, riktigt orolig. Hon har ju haft så hög feber, hostat rejält och knappt ätit eller druckit något.
Vi har också frågat flera olika läkare hur vi övriga i familjen ska agera, och vi har gjort enl de rekommendationer vi fått.

Men som sagt, nu är hon så pass frisk att hon undrar om vi inte ska ha en paketkalender i år (vi har ca 13 andra olika kalendrar). Hon har också pysslat en ljusstake som hon ska ha på sin bänk när hon är tillbaka i skolan.

Mellan varven har jag förberett för JULMYS!

Igår var det första JULMYS i den lilla tillfälliga butikslokalen  i källaren vid torget. Det var fullt ös. nästan. Många kom in och tyckte det var kul att jag "flyttat hemifrån". nästan. För min del kändes det bra att ha det snyggt i hyllorna och på bordet. Nästan allt är som en riktig butik. Till nästa vecka tar jag dit lite mer saker, bl a betong och silversmycken.

Kom in på en sväng vetja!
Det är öppet även nästa torsdag, 14-19.







Ny design i webbshopen

Jag har sedan en tid funderat på att göra om första sidans design i webbshopen.
Vid "lediga stunder" har jag gjort bilderna till varje ruta i Illustrator, och nu är de insatta i butikens förinställda rutnät.

Visst ser det lite proffsigare ut?

Notera även att headern har ändrat utseende och är nu lite julinspirerat.






Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3