Svårt att somna

Hur lång tid får det ta att somna?
Jag har tre små söta flickor 6,5 - 4,5 - 3 år som just nu sover sött, men det har alltid tagit en hel kväll att få dem att somna. Det har ju varit så mysigt att ligga och läsa en bok och därefter släcka lampan och somna (tillsammans, jo jag har ju givetvis också somnat).

Vi, jag och min sambo har testat flera olika varianter:
* Legat i vår (3x90cm) säng och läst tillsammans, men då har det alltid blivit någon som blivit ledsen och besviken för att hon inte fått ligga närmast mamma......
* Läst för var och en och lagt dem i omgångar
* Vi har engagerat våra föräldrar i detta för att få barnen att fatta att man kan somna själv
* Det senaste är nu att vi läser för var och en och därefter säger god natt och sedan går vi ut och "vaktar" på pallen. Vi fick rådet att testa detta men att vi skulle räkna med att det tar säkert 2 veckor innan det funkar. Inget snack, bara tillbaka med barnen i sängen igen.

De små yngsta klarade att somna själva inom 2 dagar!!! Helt suveränt. 
Medan den äldsta tjejjen ju har varit van vid att vi skulle vara hos henne i över 6 år... I kväll har jag suttit utanför hennes rum i över en timma, och hon tjatade på mig att hon inte kunde somna om jag inte kom in på hennes rum. Till slut orkade jag inte stå emot längre - jag gick in och satte mig på hennes skrivbordsstol (i alla fall inte på sängen). I morgon ska jag vara hårdare. Det är JAG som bestämmer!

Vill ha

Jag har följt Frida sedan ca ett år tillbaka, först på Husmusen och nu på Cult Design. Hon är jätteduktig och jag blir så inspirerad av hennes fina bilder. När jag idag var inne och kollade cultdesign-bloggen (som för övrigt är min startsida) blev jag jätteglad över de fina bilder på nya produkter som presenteras.
Vill haaaaaaaaa!!
vinkel

Vinkel ur Cult Design sortiment
foto: Cult Design
viola

Viola ur Cult Design sortiment
foto: Cult Design

Egna tapeter

Jag skulle tapetsera om i dotterns rum och sufade runt lite - och hittade då photowall.se där man kan göra tapet av sina egna foto. Skitcoolt.
Det är bara att kolla runt i fotoalbumet och hitta den bästa bilden.

fotovall
bild: photowall.se

arbetsträna

I går började jag arbetsträna, det känndes konstigt. Efter att varit hemma och sjukskriven i över 3 månader komma tillbaka (dock inte till samma tjänst) och "bara" vara på arbetsplatsen i 2 timmar och sedan hem igen. Men jag var ganska trött när jag kom hem, och det var skönt att ingen annan var hemma utan jag kunde vila en liten stund.

Idag har jag fikat med en gammal klasskompis på det stora möbelvaruhuset, vi satt länge och snackade och jag förstod åter igen varför vi varit så goda vänner under skoltiden. Vi tänker ganska lika, även om vi är olika. Hon skulle egentligen kolla på soffa och vi fastnade för en EKESKOG, med Blekinge VIT klädsel, den är perfekt för hela familjen att ligga och mysa i. Bara att hem och övertala mannen.

EKESKOG
EKESKOG soffa
(bild IKEA)

Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3