Hjärtan i webbshopen

Det närmar sig Alla Hjärtans dag, och jag har lagt upp en ny kategori i webbshopen - Alla hjärtan.
Man måste ju underlätta för kunderna att hitta rätt saker i butiken.

Jag har också lagt upp en ny annons på google Adwords, ser med spänning fram emot vad den kommer att ge.

Passa på att beställa en Alla hjärtans present redan nu, jag skickar gärna direkt till dina käresta!Filthjärta att ha som glasunderlägg, eller lägga flera i en rad/ eller ring på bordet (eller som konfetti)


Bytt saker

I dag har jag bytt ut saker i mitt visningsskåp på Hartmans café. Eftersom jag inte har någon fysisk butik - än, blir detta som mitt skyltfönster.

Just nu har jag lagt dit de
prickiga fleecemössorna, prickiga neccessärer, en blombrosch, en röd handduk med prickigt hjärta och januaribladet från familjealmanackan.


Inspirationsresa

Igår var jag uppe tidigt och tog första morgontåget till Stockholm, framme strax innan 10 på Formex.
Det skulle bli en dag då jag skulle fokusera på det jag bestämt sedan tidigare och kolla in några nya utställare.

Jag började i C-hallen (som jag alltid brukar avsluta med) och jag hittade flera härliga utställare. Dessutom var ju en del uppdukad till
Den officiella Bröllopsserien, som ska pryda kronprinsessan Victorias bröllop med Daniel Westling senare i år. Mycket vackert, men jag är förvånad att det går så mycket i ljusblått - inget rosa alls....

Det fick bli en medhavd rullemacka på stående fot till lunch, medan jag promenerade mellan C - och B-hallen. Det räckte gott. Jag hittade mycket nyheter, och bland dem en gammal bekant till mig Harrys Hardware. Marianne som står bakom företaget jobbade jag tillsammans med för ett antal år sedan, då jag assisterade henne som inredare till det stora möbelföretagets katalog. Kul och annorlunda monter. Tyvärr var inte Marianne på plats då jag gick förbi.

En sväng inom A-hallen där det var mycket blommor och barn leverantörer. Jag stannade till vid några för att kika lite extra, men fortsatte sedan tillbaka till C-hallen, där jag lade lite beställningar (som ni får se längre fram) innan jag åkte tillbaka inåt stan.

bild: min formex kasse fylld med kataloger och broschyrer

Efter illamående på uppresan, var jag i behov att uppsöka ett apotek för att inhandla åksjuktabletter till hemresan. Då passade jag på att besöka lite varuhus också. Jag var riktigt tung i armarna när jag sedan satte mig på tåget hemåt igen.

En härlig dag med massor av inspiration, som jag gärna gör om igen.


Alla goda ting är tre!

Därför har jag nu 3 bloggar...

På denna bloggen
www.tjusigt.blogg.se kommer jag att fokusera på webbshopen.


I bloggen www.tjusigtdesign.blogspot.com hittar du saker som jag skapat själv, och som jag säljer vidare, ibland kommer de till bloggen innan de kommer till webbshopen, kika därför in där ibland.I bloggwn www.hosnummer3.blogspot.com skriver jag mer om livet, familjen, trädgård och pyssel, etc.Välkomna in!


Blombrosch överallt!

Inför julskyltningen passade jag på att göra några tjusiga dekorationer som kan användas som brosch på blusen/koftan/jackan/halsduken/väskan. Bara att välja själv, eller inte. Eftersom man sätter fast den med en fastsydd nål kan man flytta den och variera sig.

Jag har några stycken kvar och du kan beställa dem via
webbshopen eller via bloggen - tjusigt design.


Vet inte om ni noterat att jag skapat en blogg till, om inte - kika in på www.tjusigtdesign.blogspot.com
Isprinsessa?

Jo, jag var det i ett tidigare liv, eller rättare sagt tidigare i detta!! Princessa eller princessa?? Jag åkte i alla fall konståkning och ibland hade man fina klänningar. Dock minns jag bland annat ett stort maffigt team-nummer där vi var 28 åkare och gjorde en magnifik show till låten New York, New York. Benen spritter varje gång jag hör låten och jag minns fortfarande hur stegen började. Året var nog 1981. Vi hade fått vår första amerikanska tränare och det skulle bli en isshow ingen hade skådat i vår ishall förut.

Några år tidigare var jag Kleva, eller Doris från Trolltider - inte riktigt lika glamorös klädsel. Men mamma var alltid en fena på att fixa fina kläder till mig. Jag minns att trollperuken var en sönderklippt långhårig matta, som färgats med roströd hårfärg. Jag kan ibland känna doften än i dag.

NU, i år, är det 40 år sedan
klubben startade, och man vill ha gamla åkare på isen igen. Jag har fått frågan om jag vill vara med i årets isshow. Vill jag det? Det hade varit kul att göra det igen - eller inte? Äldsta dottern vill inte att jag är med. Jag borde nog gå ner ca 15 kg för att känna mig bekväm i sammanhanget. Hinner jag det? Det är onekligen en bra morot. Showen är planerad till början av april. Fredag - Lördag - Söndag. Ska man vara i en ishall då, eller hellre ute och springa i skogen?

I helgen var ju tjejerna och jag och såg Disney on Ice - en jättebra isshow med fina dräkter, bra musik och en tydlig historia. ALLT var perfekt. Jag blev nog lite sugen.Har lovat att bestämma mig efter helgen. Kan någon hjälpa mig att fatta beslutet?


Den officiella Bröllopsserien

Jag tycker det ska bli riktigt spännande att följa förberedelserna inför årets kungabröllop, och först ut är ju Victoria och Daniel, den 19 juni. Tyvärr krockar det med mannens 11e Vätternrunda, men vi får väl lösa det på något sätt. Återkommer i frågan. Eftersom det inte är så längesedan jag själv planerade bröllop, tycker jag det är spännande att se vilka detaljer som kommer att symbolisera deras dag.

Klippt ur nyhetsbrevet från Formex:

Det kungliga bröllopsåret har börjat. Arbetet pågår för fullt att förbereda festligheterna. Redan nu har delar av den profil som kommer att forma det visuella uttrycket i samband med Kronprinsessparets Bröllop visas.
För att färstärka enhetligheten i det nationella firandet har Hovet godkänt ett antal svenska företag att ta fram produkter osm ingår i "Den officiella Bröllopsserien.

Den Officiella Bröllopsserien lanseras på Formex 21 januari.

Som tur är åker jag till Formex över dagen i nästa vecka, för att inspireras, och kommer också att kolla in "Den officiella Bröllopsserien".

Tulpanens dag

Idag, 15/1 är det tulpanens dag, som firas sedan många år.
Det är härligt med färska blommor på köksbordet, så antagligen köper vi hem en bukett idag, det kan tänkas att det blir rosa ;).

Jag tycker det är så himla roligt att måla i illustrator, så här kommer tre fina tulpaner till dig från mig!
Hoppas du har en fin vas att sätta dem i!Trevlig helg!

I morgon drar tjejjerna och jag på Disney on Ice, det ska bli kul med en tjejutflykt när mannen/pappan roar sig i Sälen.
Men först ska vi ha en härligt mysig eftermiddag och kväll.Vinterbilder

Jag hänger på utmaningen 3 utvalda som denna veckan handlar om vinter, här är mitt bidrag, från en och samma dag vid årsskiftet. Det var kallt, men härligt. Tack N för lånet av kameran!

Ljusdekoration till en vän

Jag blev inspirerad av designtjejen Emma som bloggar för TV4, hon hade dekorerat ett ljus med gnuggisar.

I mina gömmor hade jag liknande texter och vips trollade jag ihop ett litet sött paket - som skulle passa vilken vän som helst. Om ett litet tag säljs de i webbshopen, tills dess kan du maila
tjusigt@tjusigt.nu för beställning.

Visst skulle man väl bli glad för det här?


pyssel & kollage - Malin, tjusigt


Ordtavlorna är populära

Jag har nyligen fått ett par beställningar på personliga ordtavlor.
Det har hänt förr, att jag fått beställningar på ordtavlor när någon slutar jobbet. Det tycker jag är en riktigt fin present, och visar uppskattning och något man kan ta med sig vidare i livet.

Denna gången är det en pensionär som blir den lycklige.
Arbetskamraterna har valt ord som de tycker passar in på henne, och jag hoppas hon blir glad för det.

Om man har svårt att komma på egna ord, finns ju några tavlor klara, ex med temat Självkänsla.


Personliga ordtavlor beställer du genom att maila mig 20-25 ord och markera
vilka ord du vill ha stora.
Levereras monterade i ram 23x23cm.Träning = Sött

Jag funderar varje år direkt efter nyår extra mycket på att jag borde minska ner på intaget av alltför söta matavaror - typ godis. Men jag har svårt för att låta bli det söta.

Nu läste jag hos
kitchenbloom att Lina har, tillsammans med sina vänner, bestämt att det blir inget sött på 10 hela veckor. Inspirerande - och lagom långt! Som hon skriver hinner man då klara av detta innan påsken tar vid, och det är kanske den bästa tiden på året att göra ett 10 veckors uppehåll.

Jag har funderat ut en variant som skulle kunna funka för mig, och som ger mig dubbel effekt. OM jag ska äta sött ska jag ha tränat INNAN jag äter det söta. Det gör att jag antagligen kommer att träna mer än jag gjort.


Illustration : Malin - tjusigt
Igår sprang jag en runda medan äldsta dottern var på badminton-träning, och när jag sedan skulle köpa bröd och mjölk, kom det med lite godis hem. Då var jag väl värd det?


Mycket gjort

Nu är snart denna härliga januarihelg till ända.
Igår var det helt bedårande vackert väder, jag och de äldsta barnen tillbringade lång tid i skidspåret. De som tränade inför vasaloppet körde förbi oss flera gånger. Men vi var lika glada varje gång vi fick hoppa "ur spår", ibland gick det bra, men ibland blev det en liten rova. Vad vi skrattade! Mera sådant detta året.

Kvällen bjöd på traditionsenlig
nyårsrevy med lokala skådespelare. De är verkligen duktiga, kläder, musik, sång och dans har verkligen blivit proffsigt. Men jag saknade en hel del skämt som brukar komma. Min favorit var Gulli med spikmattan.

bild lånad från www.cabarelinne.se


Söndagsmorgnarna är bland de bästa. Jag går oftast upp kl 8 för att sätta på mig mp3 och knappa in radions P4 med Mannheimer och Tengby, sedan lyssnar jag på det tills det tar slut (10.45). Inga problem att plocka undan, tvätta, eller ta en promenad etc med det sällskapet. Programmet blir inte lika bra om man har radion stående i köket och springer fram och tillbaka och bara hör vissa delar. Nej, lyssna med hörlurarna eller om du är på resa, i bilen - då blir det som bäst. Jag har lite svårt att precisera vad det är jag gillar, men det är nog helheten, med deras "kollar", härlig musik (mycket 80-90-tal), och vardagligt snack.

I eftermiddag har vi varit hos bekanta och grillat och haft vinteraktiviteter på deras lilla sjö, det var blåsigt, mycket blåsigt, men korv och varm choklad satt fint.

Väl hemma har jag fortsatt att lägga ut fler auktioner på tradera. Det finns fynd att göra både på alias mmej och tjusigt.nu.


Sportlovsaktiviteter

Har idag varit på biblioteket och bestämt sportlovsaktiviteter.
Jag kommer att hålla i två olika sportlovsaktiviteter här i byn, en på måndagen och en på tisdagen.

Ena dagen kommer det att handla om knappar som man kan använda att göra tjusiga halsband, armband, ringar och hårsmycken med. Kul och annorlunda.

Den andra dagen gör vi tjusiga saker av papper, stämplar. Vi gör kort, bokmärke, en fin liten presentförpackning av en chokladkaka och en skylt att ha vid sitt rum.

Aktiviteterna är för barn från 7 år och uppåt. Se mer i foldern som skickas ut via skolorna i början av februari.

Hoppas det blir uppskattat! Tiden fram till dess, ska jag bland annat ägna mig åt att göra upp inspirationsförslag för att underlätta under skapandets stund.

Färgklickar

Jag har precis lagt upp en ny header här på bloggen, och försökte göra den i gråskala, hittade kul finesser i illustrator; plastad bakgrund. Men det saknades något, och när jag fått dit lite färg, känders det mer rätt. Tur att man kan ändra sig och göra om när man inte känner sig helt nöjd.

Jag har varit helt såld på prickar ett bra tag nu, och de lär finnas kvar i mitt liv, men jag känner också att det randiga är på väg in, och kanske också lite rutigt framåt våren. Välkommen!
illustration: Malin Johansson - tjusigt.blogg.se
Matsedel för nya året

Pratade med en kompis igår, och vi tyckte det skulle bli skönt att vardagen snart drar igång, så man får ordning på rutinerna, och främst maten. Det har blivit mycket rester och småplock de senaste veckorna och det visar sig både i midjan och på vågen. För att råda bot på detta har jag bytt ut godiset mot nötter, russin och vatten. Det är inte alls samma sak - men förhoppningsvis blir man lyckligare på sikt.

För att börja det nya året på ett föredömligt sätt har jag här satt ihop vår matsedel för 3 veckor framåt. Det kommer att underlätta besöket i mataffären, och vem som kan påbörja matlagningen här hemma. Jag har ju inte nyckeln till kylskåpet...


illustration - Malin Johansson - tjusigt.blogg.se


Måndag Mackor och Stekt ägg
Tisdag Gulachsoppa, creme fraiche och knäcke
Onsdag Pastahjul med broccoli & baconsås
Torsdag Pannkakor med sylt
Fredag Stekt lax, potatis, hollandaisesås, broccoli
Lördag Kyckling + grönsakswok, creme fraice m sweet & sour sås
Söndag Rester

Måndag Mackor och kokt ägg, sill
Tisdag Grönsakssoppa, knäcke
Onsdag Pasta eller ris och enkelkorvgryta (falukorv+keldas tomatsoppa+frysta grönsaker)
Torsdag Pannkakor med rökt lax & creme fraiche
Fredag Tacos
Lördag Ytterfilé med ugnsbakade potatishalvor och grönsaker
Söndag Stekt spätta, potatis & citronsås

Måndag Kasslerwok, med vitkål, morötter, mm
Tisdag Kokt torsk, potatis, vit sås grönsaker
Onsdag Pytt i panna
Torsdag Pannkakor
Fredag Tacopaj med sallad
Lördag Hemgjorda hamburgare, med bröd, pommes och sallad
Söndag Hemgjorda köttbullar, potatis, sås, lingon

Vill du bidra med din veckomatsedel - blir jag jätteglad, så får vi fler variationer.
maila till
tjusigt@tjusigt.nu
Det som blir över på middagen, intas som lunch dagen därpå.


Praktisk vedkasse/korg

Vi har en vedkorg av plåt som är snygg, och funkar att bära in ved med, men jag får alltid stora blåmärken på benen och jag tappar alltid några vedträn på vägen in....

I morse var det kallt och veden var tyvärr slut inne. Bara att klä på sig och ut för att hämta mer. Bredvid vedkorgen har jag köpt kassar av armerad plast, som vi sparar tidningar och kartonger i som kommer bra till pass då man ska sätta fyr!
Idag var en av de kassarna nästan tomma, och jag använde den att bära in veden i. Det funkade jättebra!

I fortsättningen kommer jag att hämta ved i en av mina kassar istället.


Min kasse har jag köpt på Lagerhaus, och det finns ju många fina motiv på den här typen av kassar.
Jag som gillar prickigt, har också två i köket där jag sorterar sånt som ska till återvinning.


Vilket place!

Såg ni kvällens bygglov på TV4, med Mija, Matte &co?
Kände minsann igen en gammal ortsbo också.

Vilken villa på Ven, och så snyggt det blev. Så enkelt och stilrent, men ändå med personlighet. (Jag skulle personligen vilja ha in liite mer färg..)
När jag köper ett sommarhus, eller vill totalrenovera mitt hus ska jag be bygglov komma förbi det är ett som är säkert.

Vi kommer att längta till nästa vecka....
Snön faller

Just nu har det börjat snöa hos oss i södra småland, och man har utlovat ca 10cm snö. Härligt, för det behöver fyllas på i skidspåret och pulkabacken.

Jag fyndade ett par gamla skidor på loppis i somras. Jag var där precis när de skulle stänga, och containerbilen som skulle ta hand om "skräpet" kom samtidigt som vi. Personalen hade fullt sjå att hjälpa chauffören att backa rätt... och ingen ville ta betalt av mig. Vilket innebar att skidorna kostade (nästan) ingenting. För säkerhets skull fanns det ett par stavar extra (har sett på vasaloppet att det ibland händer olyckor och att det är bra med en stav extra;))Nu står skidorna redo vid ytterdörren och kanske är de mest för dekoration, men mina "riktiga" skidor som jag åkt tjejvasan med tidigare får nog lufta sig i morgon. Det är härligt att åka skidor - har jag för mig, för det var länge sedan det blev på riktigt.
Vardagsrum i juletid

Här kommer lite bilder på vårt vardagsrum i juletid. Granen har redan åkt ut och inom en vecka har nog också resten av julsakerna packats ner i sin rätta låda, så de lätt hittas när det är dags att plocka upp dem igen.På bilderna ser ni kuddfodralen jag klickade hem från HM Home häromdagen,
jag tyckte det blev jättebra.
För säkerhets skull hade vi en "livlina" mellan granen och fönsterhandtaget i år. Förra året ramlade den ju omkull.


Smycken av knappar

I går kväll satt jag och barnen och gjorde smycken av knappar!
Det blev halsband, armband, ringar och hårklämmor.

Jag kommer antagligen att vara ledare på pysseldagarna på biblioteket under sportlovet, och då tror jag att detta kan vara något för de unga deltagarna.

Nedan visar jag halsband som är gjorda av röda och svarta knappar.


Det är bara att leta efter olika knappar i mormors gamla gömmor - eller så köper du nya!


Summering del II


fortsättningen...

AUGUSTI
När många återkommit till vardagen igen, anordnade jag Loppis i vårt kvarter. Jag var på en helsida i lokaltidningen samma dag som loppisen, där det var en artikel om mig och förberedelserna inför loppisdagen. Det blev en bra uppslutning och det kom många besökare, och det kändes lyckat.
På kvällen grillade vi och hade kvartersfest på marknadsplatsen. Det är redan bestämt att det blir ny loppis 2010.


SEPTEMBER
Under september månad förberedde jag för Älmhultsdagarna och spanade på butikslokal. Det gick mycket energi till att fundera. Med kompanjon eller ej. Läget. Sortiment. I samma veva kontaktade jag arrangörerna för Huseby Julmarknad, om det fanns plats för mig.
Det växte fram ett koncept att utveckla sin kreativitet. Jag och min blivande kompanjon kontaktade ALMI.
Vägen svängde och det blev nya förutsättningar.

OKTOBER
Jag beslutade mig för att satsa på en butikslokal tillsammans med en tjej med annan verksamhet, men samtidigt behövde jag då avboka min plats på Huseby, vilket inte gick! Istället fick jag planera fullt ut för att vara på Julmarknaden  i 9 dagar i november, och producera varor till det.

Den årliga Må bra-mässan var som vanligt välbesökt och jag hade bra försäljning och träffade många nya människor. Jag marknadsförde kurserna i att utveckla sin kreativitet starkt, och sålde Familjealmanackan med måbra tips. Jag fick ytterligare en sida i lokaltidningen inför mässan - bra PR.

Jag fick förfrågan om att leverera ett stort antal paket till ett företag norröver - och blev jätteglad för det!

NOVEMBER
I början av månaden skapade jag olika varianter av personliga JULKORT, som trycktes på lokalt tryckeri. Jag knåpade ihop julkort och etiketter av snygga papper, texter och nitar. Sydde massor av vetekuddar med doft i och gjöt många ljuslyktor i betong. Allt för att förbereda inför HUSEBY JULMARKNAD.
Det blev långa dagar med varierad folkmängd under julmarknaden. Som tur var hade jag sällskap några dagar - det var mycket värdefullt! Försäljningen gick inte som jag hoppats och därför har jag inte bokat upp mig för nästa år. Än.

Äldsta dottern hade halsfluss i dubbla omgångar och fick antibiotika för det. De yngre barnen vaccinerades mot den nya influensan, men eftersom storan åt antibiotika fick hon vänta. Eftersom hon hade nedsatt immunförsvar var hon väldigt mottaglig. Hon hostade hemskt och hade hög feber i flera dagar. Till slut fick vi bekräftat att hon fått nya influensan innan hon hunnit bli vaccinerad. Det var tuffa dagar.

Sista helgen var det julmarknad i grannbyn på lördagen och på söndagen var det julskyltning i vår by. Jag hade skyltat i bankens fönster och fick även hjälpa till i butiken Raka Sömmar med att dekorera fönstren. Det var verkligen jättekul!

DECEMBER
Jag och en annan kompis bokade in oss i en butikslokal under tre torsdagseftermiddagar/kvällar i december, för att visa upp oss och hoppades på många nya ansikten.

Under månaden har jag också varit med och planerat för skolbibliotekets make-over. Vi skaffade hela soffor, sydde nya gardiner, fixade en fräsch mysplats. Och vi kommer att fortsätta 2010.

På hemmafronten blev barnen allt friskare och vi bakade lussebullar och gjorde julgodis redan första veckan. Det blev julfint i hemmets alla vrår och vi var på Lekolars utförsäljning där vi hittade många julklappar.

Det blev långt jullov och tack och lov var det snö och sol ute, det har blivit en hel del pulk- och skidåkande även här i södra Sverige.

Vi firade jul med familjen på lillejulaftonskväll, med storkusinerna hos farmor och farfar på julafton och med småkusinerna hemma hos oss på juldagen. Den bästa julklappen var Wii som vi fick av mormor och morfar.

Nyårsafton firades med vänner hemma hos oss.


NYA ÅRET
Nu står jag inför flera val.

*Ska jag fortsätta med Fortnox bokföringsprogram, eller ska jag byta till Visma? Någon som kan tipsa    mig? För- och nackdelar?

*Hur mycket mer ska jag satsa på nya produkter i webbshopen
www.tjusigt.nu? Eller ska jag utveckla tjusigt~design ännu mer?

*Jag har bestämt att jag ska köra webbshopen som hobby och hitta ett jobb utöver det - för att träffa människor, det är ganska ensamt att jobba ensam, hemifrån. Jag behöver också se något annat än husets innerväggar - och dataskärmen. Vi har ju ett intressant möbelföretag på orten, jag hoppas att jag får möjlighet till att visa vad jag går för där igen.
För min och familjens skull behöver jag också ha en viss fast inkomst, så vi kan sova bättre om nätterna, och vara piggare på dagarna!

*Rensa, jag kommer att rensa ut lite i taget, en del kommer att läggas på tradera och en del på blocket. Det handlar om kläder, böcker, kökssaker, gardiner, fåtöljer, stolar etc.

*Om någon av er har ett möblemang med Leksandsstolar och snyggt bord därtill, är jag väldigt intresserad av det.


Vi hörs även framöver!


Nyårsfesten

Vi serverade välkomstdrinken med tilltugg i hallen (vi har ju en ganska stor hallen).
Männen kom med vars en vacker vit lilja till kökspersonalen, ja det var ju fruarna som skulle bjuda igen detta året.

Det serverades först PPP-soppa (Potatis, Purjolök & Päron) med saltrostade tunnbrödsstänger.
Till huvudrätt blev det baconlindad fläskfilé med örtspår och kantarellsås, till det hade vi ugnsbakade rotfrukter.
Det var mättande, och lite senare på kvällen bjöd vi på efterrätten som var tryffelkaka med bärsalsa och hallonsorbet.

De allra flesta, i alla fall vi vuxna tyckte det varit en god nyårsafton!

Mellan varven hade vi lite lekar och spel, bland annat paketleken, wii och oogah chaka..Det var dukat i vitt/silver/svart.
Bordsplaceringen var svarta julgranskulor som jag skrivit namnen med silverpenna. Effektfullt!
Servetten med tomtebloss låg dubbelvikt ovanpå sopptallriken.
Glasen var dekorerade med vinylfolie/dekorplast av silver i form av en stjärna, (som syntes tydligare då glasen var fulla).
På den svarta avlånga brickan hade jag också dekorerat med vinylfolie/dekorplast i form av en större stjärna. Därpå stod sedan små vaser med en vit ros i varje.


Första dagen...

... på det nya året, det nya decenniet är snart till ända.

Vi hade en god, trevlig och mysig nyårsafton, och den varade till en stund in på det nya året. Mannen fick nyligen ett spel i födelsedagspresent "oogah chacka" som vi spelade i flera timmar i går kväll. Det går ut på att det ena laget sjunger första raderna i en låttext och det andra laget ska komma på resten. Jättekul! Måste nog bara påpeka att det ena laget (tjejjerna) var strået vassare än killarna!

Idag har jag varit helt slut, och inte alls känt mig i form - men jag har inte varit bakis.
Det började med att jag skulle montera upp vår nya KULLA kökslampa, och jag fick ström i mig (det är inte första gången..) då jag skulle måtta in hur lång sladden behövde vara mellan uttaget vid väggen och kroken där lampan ska hänga. Jag var så försiktig - och ändå hände det!
Dessutom fick jag den tunga lampskärmen på ena foten då jag stod på bordet och skulle montera. (Nu är foten svullen så  jag kan inte ha vanliga skor på mig...)
Men nu sitter lampan där och den är stor, stilren och maffig, vi kommer att trivas bra med den.

Efter att jag tagit igen mig lite fortsatte jag med att plocka ner julsakerna från julgranen, och klippte ner den i mindre delar för att sedan asa ut den till "grönsakslandet" där vi får göra en brasa och ev grilla korv med "granbarrskrydda".
Det är skönt att den är ute nu, men vi hade nog "den grannaste granen i stan". Synd bara att de nedersta grenarna var så långt ner att det var svårt att vattna den, därför barrade den för tidigt i år igen.

Lunchen fick bli rester från gårdagen; Baconlindad fläskfile med örtrand med rostade rotfrukter och kantarellsås - mumsigt (tyckte i allafall vi vuxna)

Senare på eftermiddagen tog jag mig en sovstund i soffan, efter att jag tittat på Ola Skinnarmos Expedition att ta sig genom NordOstpassagen vid Arktis. Jag tyckte det var mycket intressant, och jag tyckte mig känna igen en kille från mina hemtrakter i Göingebygden - framförallt på dialekten. Ola härstammar ju också från mina trakter på ett sätt, eftersom hans morfar bodde en mil härifrån.

Yngsta dottern och jag fixade kvällsmat, det fick bli äggröra och bacon med rödbetssallad. Lagom till På spåret fixade vi efterrätten som blev Världens bästa kladdkaka med grädde, vaniljglass och hallonsorbé.

Världens enklaste/snabbaste/godaste
KLADDKAKA


Smält 100gr smör i micron och tillsätt därefter 2 ägg i samma skål.
Blanda 3dl strösocker och 2dl vetemjöl med 4 msk kakao och 1 msk vaniljsocker.
Blanda ihop de torra ingredienserna med de "blöta" med en slev.
När smeten känns riktigt blandad läggs den i en siliconform.
Grädda den i micron, full effekt i ca 5 minuter.
Kakan är färdig när den stelnat något uppepå.

Ta då ut kakan och låt svalna lite.
Servera med glass, grädde och ev bär.
På sommaren föredrar vi vaniljyoghurt och jordgubbar eller fruktsallad till. 

Hoppas ni får mycket glädje av receptet under det nya året!
Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3