Nya livet börjar

Nu är det sista dagarna på min starta-eget kurs. Det har varit en intressant och spännande resa, och jag har lärt mig massor.  Det ska bli så kul att sparka igång - håll utkik!

På måndag börjar jag en kort utbildning för att möta mitt första uppdrag.
Det har varit tufft några veckor och magen har väl mått sådär, men när beslutet väl var fattat och formerna för uppdraget blivit klara känns det mycket bättre.
Jag har ett avtal med det stora företaget att hjälpa dem med ritningsarbeten under våren/sommaren. Nya produkter som ska få bra underlag för att bli tillverkade och därefter synas i butik framöver. Spännande. Nya människor att möta och lära känna.

Solen lyser härligt och man blir nästan bländad när den reflekteras mot den vita snön (jag som trodde våren var på väg!). Men jag gillar sådana här dagar. Idag kommer jag att njuta.

Flyttlördag

Nu har jag packat ett antal väskor med myskläder - på söndag drar vi till Tandådalen, hela familjen och tillbringar veckan med goda vänner där. Det ska bli jättemysigt, och trevligt. Barnen ska testa på att åka skidor för första gången, hoppas de gillar det..... Yngsta dottern fyller 4 i mitten av veckan och jag har förberett för en snygg tårta och de äldre syskonen har gjort presenter till henne.

Men först, i morgon lördag ska vi hjälpa min bror och hans sambo att flytta, de ska flytta in i sitt efterlängtade hus. Efter ett antal år tillsammans i en trång tvåa är de nu värda att få lite mer utrymme i huset. Det har blivit så fint och i morgon ska hela släkten hjälpa till att få deras saker från lägenheten till huset. I veckan har det städats och fejats för att det ska lukta riktigt nytt och rent innan alla saker kommer in.
Det ska bli så kul att få hjälpa till!

vilket M

Bloggade runt lite för att hitta en fin inspirationsbild på ett sovrum, och hamnade hos inredningsgalen vilken inspirerande sida!!
 Jag fastnade för den vackra bokstaven.....

image36

bild : Inredningsgalen

så skulle jag absolut vilja ha det bredvid min säng....
Bokstaven kan man köpa hos A mouse in the house, en gårdsbutik i närheten av Sjöbo.

Nu är de på gång

...gardinerna alltså, i det blommiga FREDRIKA-tyget.
Efter en härligt solig lördag, då jag började dagen med att sätta äldsta dottern i arbete att putsa fönster, och jag som vanligt fick ta över, fortsatte jag på söndagen i regn (men dock plusgrader) att putsa färdigt alla fönster på bottenvåningen, det kändes så skönt.
Köket blev också lite lite påskpyntat, och vi bjöd in barnens kompisar med familj till en trevlig samvaro till kvällen och melodifestivalens andra chansen.

På söndagen klippte jag längderna och fållade dem i långsidorna, nu ska de baras klippas jämna i ovankant och nedankant. Jag tänkte sedan att jag skulle sätta upp dem med trälist och krokar för att göra dem till enkla "rullgardiner". Hoppas jag hinner klart det denna veckan.

Planerna för denna veckan är ganska noga planerade. Idag har tvättberget från tvättstugan förflyttats från tvättstugan och sorterats in i rätt garderob - garderoberna blev nästan sprängfyllda. Inför skidresan ska jag handla och göra måltider att ta med så vi slipper stå vid spisen då vi är slutkörda efter förhoppningsvis, allt skidåkande.
På fredag ska vi åka och kolla på kläder till P, hoppas vi hittar det vi söker.
Förutom detta ska jag också åka till kursen fram och tillbaka varje dag - skönt att man i alla fall kan sova på tåget.

Har idag varit på en liten jobbintervju! Fick i slutet av förra veckan ett samtal om att ett stort möbelföretag på orten behövde mina tjänster .... jättekul, men det blir liten konflikt då jag mest fokuserar på att starta mitt eget just nu.
Kanske går det att kombinera?? Jag återkommer i frågan.

Saknar många av mina gamla jobbarkompisar!
Kram


Inspirerande

I fredags hade vi möjlighet att arbeta hemifrån. Ja jag fick alltså förlängt på min starta-eget-kurs från de 3 gemensamma startveckorna fick jag ytterligare 5 där jag kan fördjupa mig i mitt eget och det jag mest vill veta.
Det går helt lysande! Jag tog kontakt med ett par intressanta leverantörer, och jag blev så glad! Detta ska gå och det ska gå så bra. Jag hoppas att ni, mina vänner där ute, gärna hjälper mig att dra igång så gott det går.

I dag har jag och barnen varit på gympa, och nu ska jag gå och duscha innan det är dags för att läsa sagor och natta barnen.

Vilken vårdag!

Efter en kall natt vämer solen riktigt gott mot fönstret. Jag har nyss gått en lång promenad med en av grannfruarna, vad härligt, det går så mycket lättare att gå länge om man har trevligt sällskap.

Idag har jag hemuppgift från kursen, att skiva ihop min affärsplan och börja nysta i de kontakter jag måste ta för att komma igång med mitt företag.  Först var jag bara tvungen att kolla runt bland mina blogg-vänner, och då upptäcker jag att
HUSMUSEN är tillbaka igen på riktigt. Jag tycker det är så kul, hon är så inspirerande och ger ovärderliga tips.

Senare idag ska jag lägga ut lite annonser på tradera och försöka få in lite fickpengar till skidresan till Tandådalen vecka 12.


Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3