En helg i Stockholm..

I morgon, fredag kl 07.02, går jag på tåget mot Stockholm.
Det blir en tvådagars på Formex, jag har inte varit på
Formex på 10 år, men eftersom jag nu öppnat min webbshop har jag tillgång till den på riktigt.

Alltiett. Ska bli jättespännande att se allt nytt!På söndagen ska jag bege mig ut till Gärdet för att dela ut vykort på Tjejmilen och tipsa om min webbshop och tävlingen...bild: bansträckning www.tjejmilen.se

Barnens rum

Tänkte jag skulle visa några bilder av barnens rum, först ut blir minsta flickans, tänkte först skriva lilla flickans, men hon är ju snart 4,5 år - och det är ju verkligen inte litet!

Jag har försökt hålla det i en färgskala med rött och vitt, till en början med Lilla Anna som tema (se filten på sängen och dockan överst på hyllan.), men efterhand som mellansystern inte är lika förtjust i Pippi längre så har lillasyster fått överta den supersköna och fina Pippi-mattan.

Jag gillar verkligen att välja fina tyger och sy något användbart - överkastet här på bilden är jag jättenöjd med. Ett enkelt sätt att sy lapptäcken - bara randigt med tyger från IKEA -
SOFIAKATRIN och Stoff och Stil (de prickiga).


bild: privat från yngsta dotterns rum


Gardinen har jag sytt som en enkel bit med två olika tyger ur IKEAs textilsortiment med avklippta 3-metersbitar, tyget heter BARNSLIG och finns i flera olika mönster men som går att kombinera tillsammans, där basen är rött eller limegrönt ( jag ser på http://www.ikea.se/ att det har bytts ut ett mönster från när jag köpte nu finns också en svart/vit mönstrad).
Gardinen är fäst i en trälist överst och två snoddar som jag lagt över gardinen, och sedan rullar jag upp den för hand.bild: privat från yngsta dotterns rum


MALM i vardagsrummet

Jag skrev ju tidigare om att jag hittat en 6-lådors IKEA MALM byrå på fynd för 400 istället för 1400. Nu är den monterad och det har flyttat in ljus, spel, CD och DVD-skivor. Det finns plats för ytterligare förvaring i den. Ovanför hänger min tavelvägg med blandade inslag - bilder från IKEA, barnens teckningar, egna collage med bara papper, Affirmationer som jag stannar upp vid ibland. På byrån står olika formationer CULT - de passar så bra in överallt!


bild: privatMen igår när jag var en runda på fynd står där en svart TROLLSTA sideboard och två gula TROLLSTA för 995kr/st (ordpris 2995kr). Jag blev lite "fasen också" - inte trodde jag att det skulle komma in så snart.... Men nu har jag min vita MALM och den rymmer mer förvaring än TROLLSTA.


TROLLSTA sideboard
bilder:
www.ikea.se

Visa ditt inredningstips

Jag gillar ju IKEA - det är en gammal skada, men det jag gillar mest är när man använder produkter på ställen de inte är avsedda för. Just nu kan du ladda ner dina egna tips till ikea.se.

Jag hittade en bild som jag gillar just för
barnböcker invid sängen. Sätt böckerna på en STRIPA vägghylla, och säkra upp med GRUNDTAL handduksstång! Enkelt att ta och sätta tillbaka men även säkert så att böckerna inte ramlar ner.


bilden hämtad från: www.ikea.se/tv

Även i vitt

Skyltarna "welcome" och "Home Sweet Home" av trä finns nu även i vitt i shopen, de är verkligen jättesnygga!  - precis som de svarta.....

Jag har haft lite funderingar kring mitt vardagsrum. De gamla sofforna står ännu kvar, de har legat ute på blocket ett tag, men för någon dag sedan fick jag ett mail  om en tjej som var intresserad av dem. Hoppas, hoppas att hon tar dem.
Så nu har min inspiration börjat om igen.

Till den svarta
KARLSTAD-soffan, som får vara basen, kommer jag att köpa till "fatboy" (förmodligen ett par stycken) i grafitgrått.
Den ena kortväggen kommer att få Lisa Bengtssons tapet FAMILJEN som jag kommer att fylle med bilder från bröllopet och semestern. På samma vägg hade jag först tänkt sätta IKEAs nya skänk TROLLSTA i svart, men tyckte att den var lite dyr (2995kr), och jag började kolla efter skåp på second hand, och insåg att det fanns inte med de måtten och innehåll som jag ville ha. Efter ett besök på IKEA-varuhuset började jag tänka i andra banor och bla om jag skulle bygga en egen möbel av köksinredning, men det blev inte som jag ville ha det - istället hittade jag MALM byrå med 6 lådor,(1395kr), som var perfekt i storlek och den kommer att smälta in i vårt hus på ett bättre sätt. Jag gick och funderarde på om jag skulle ha en svart eller vit.....efter bara några meter in på fyndavdelningen hittade jag den VITA MALM-byrån med 6 lådor för 398kr, då var det slutfunderat, jag hämtade snabbt en vagn och lastade upp den 68kg! tunga kartongen på vagnen och gick mot kassan med ett leende. Jag tror minsann jag tjänat över 2500kr idag.
IKEAs MALM byrå med 6 lådor
bild: www.ikea.se

När de gamla sofforna blivit hämtade i veckan ska jag montera ihop byrån och fylla den med dvd-skivor, spel, pärlor och pyssel, ljus, ljuslyktor, mm. Det kommer att bli jättebra.  Dock känns det lite som om den behöver piffas upp lite och eftersom jag gillar färg, kommer jag att klä ovansidan med kontaktplast i rött eller rosa.... det blir då en yta som blir lätt att torka av och livfull.
(Jag har tidigar klätt om mina laserade köksluckor med vit kontaktplast, och det blev faktiskt jättebra.)

Nä, nu väntar familjen på att jag ska sätta på potatisen..... mannen har satt i gång grillen!

Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3