Julmys på torsdagarna

Torsdagarna 3, 10 och 17 december kommer jag att ha en fysisk butik med det mesta av mina webbutik-prylar, + sådant som inte kommit in i webbshopen än...

Kom gärna och gör ett besök!
Du hittar oss längst ner på S Torggatan, vid torget i Älmhult!
Advent

Nu har nedräkningen börjat, första ljuset är tänt och det är en härlig tid som vi närmast har framför oss.
Denna helg har varit en tjusigt helg, med gårdagens julmarknad i lilla grannbyn Loshult, och dagens julskyltning här i stora byn. Det var trevligt, och jag fick några nya bekantskaper, som säkert kommer till oss på torsdag..... mer om det i morgon.

Förra året hade jag ju en adventskalender med lotteri, och erbjudanden varje dag, men detta året kommer jag istället att ha ett erbjudande som varar under hela adventsveckan.
Alltså kommer dagens erbjudande att sträcka sig till lördagen den 5e december (så länge lagret räcker), och på söndagen kommer ett nytt erbjudande. HÅLL UTKIK!
.


Lite ljuspunkter

Jag är svag för ljuslyktor och ljusstakar. Det är ofta jag kommer hem med "något litet".
När jag är själv hemma med något av barnen sitter vi ofta i soffan och myser och tänder ljus.
Tyvärr blir det inte alltid så när alla i familjen är hemma, för då blir det lite för mycket spring för att det ska kännas säkert.

Denna veckan planerar jag för helgens julmarknad och julskyltning i byn. På lördag syns jag i Loshult, och på söndag i SEB foajé, precis som förra året. I morgon ska jag nog börja skylta lite jul i två av deras fönster.
Det ska blir riktigt kul!

Jag tror att ljusstaken nedan med tjocka ljus och siffror kommer att bli en storsäljare!!Varför blir texten jag skrivit i bilden så otydlig? Någon som vet?
Tack mamma, nu blev det mycket bättre!

Sällan som man tänkt sig

Varför blir det sällan som man tänkt sig?

Idag hade jag 7 olika saker som förslag på olika saker vi skulle göra idag

1. Rita Hus
2. Tapetsera toan färdigt
3. Julmarknad Lönngården (nära och bra)
4. Skånejul, julmarknad i Hässleholm
5. Snickra ihop ett soffbord!!
6. Gjuta betong
7. Second Hand

Det som blivit gjort hittills är punkt 7. och jag har påbörjat punkt 1.
2an blir väl klar till sommaren, antar jag.
3an ville jag gå med mina barn, men de vill leka med andra...
4an ville jag helst åka till, men maken tyckte det var bättre med 3. dit kan man ju gå!
5an brädgården var stängd, och jag behöver mer support!
6an funkar inte när man hela tiden blir avbruten och ska lämna barn, fixa mat, etc.

JAG vill bestämma vad vi ska göra, och inte bara sprida ut familjen åt alla håll.
Fasen också!!
bild: denna lilla söta ljusstake inhandlades på dagens besök på Second Hand


Smygstart

Nu har jag smygstartat julen även i köket.

Julvaxduken är på bordet, och jag funderar på mina köksgardiner..... i lilla köksfönstret vid diskbänken har jag radat upp flertalet av mina CULTdesign - kuber. Jag insåg att jag inte hade fat så det räckte och blev snyggt, så
jag satte dem på en lång rad, jag tyckte det blev väldigt tjusigt. Skulle ju också funka att ställa på rad på soffbordet eller köksbordet. ;))


Meningen

Nu har jag varit igång med min löpträning ett tag, och jag märker att det ger resultat, och det är befriande skönt att rensa bort dåliga tankar samtidigt.

I tisdags var jag ute igen, och tillsammans med tjejjen som ringer och frågar mig om jag ska med....det är guld värt! Jag har lätt för att prioritera annat - giftet har inte blivit så starkt att jag måste ha det - än. Men det känns bra att jag hänger med, trots att jag inte sprungit på 14 dagar (pga annat jobb och Huseby). Kanske är jag så lättränad som hon menar.
Vad skulle hända om jag tränade lite extra? Jag tror jag vet svaret!

Mitt mål är Göteborgsvarvet 2010, och under en speciell tid (som jag behåller för mig själv).

För att det ska gå ännu lättare att ta sig dit har jag nu också börjat med att byta ut lunchen mot Herbalife, och det ger redan resultat. Om jag blev rätt några kilo lättare, skulle jag ju orka ännu bättre. Det har redan visat resultat, både i byxlinningen och på vågen.
Jag har alltid hävdat att jag inte tror på att dricka sig smal, men nu känner jag att jag vill testa detta för att få en kick, att bli motiverad att fortsätta BLI BÄTTRE.

Livet går ju ut på att man ska lära sig nya saker, och bli bättre på de saker man redan kan, eller hur?
Så säger vi i alla fall till barnen när de kämpar med sina läxor...

Igår och i dag har jag gjort en annan sak som livet går ut på;
att vara en bättre medmänniska, min ena svägerska har halsfluss och hög feber, samtidigt ska hon ta hand om sin 1,5 åriga dotter. Jag vet själv, när jag varit sjuk, att man inte alls är intresserad av att ta hand om sitt barn då, man vill bara rå om sig själv.
Gårdagen tillbringade brorsdottern hemma hos oss, och fick leka med kusinen - en lyckoförmiddag för båda. Idag har jag varit hemma hos dem och avlastat på förmiddagen. Det känns bra att hjälpa till på ett så enkelt sätt.

Så trots att dagarna nu är helgrå utomhus kan man göra dagen ljus för sig själv och kanske även för någon annan!
egen illustration


Tävlingen avslutad

Jag utlyste ju en tävling innan Huseby Julmarknad och frågan var hur många vetekuddar jag skulle sälja, och alltså behövde sy.

Nu är ju veckan avslutad, och jag kan nämna att jag sålde 47 vetekuddar, och den som var närmast var Maria Johansson, som gissade på 50 vetekuddar Grattis!


Lite ledigt

Jag har tagit lite ledigt nu efter Huseby.
"Bara" tvättat, följt barnen till vaccination för s-influensan, legat i soffan, bytt gardiner i vardagsrummet och börjat tänka JULINSPIRATION.

Jag stötte ju på en del tomtar och andra julsaker under förra veckan, och känner mig sugen på att pynta till det i hemmet.

Har redan köpt 3 amaryllisar som sträcker på sig lite för var dag, en billig krans att hänga på dörren till Carporten, ett adventsarrangemang står på trappen med mossa, hyacinter och betongstjärna.

Vi är snart redo för julen!
Det går ändå

Snart en hel vecka utan vidare internet eller dator, det känns konstigt, men det går faktiskt att leva ändå - om än tillfälligt!

Vi ses mer framöver!
Nu är det dags att åka till Huseby igen.Julstämning

Idag, lördag drar Husebys Julmarknad igång. Vi var där igår för att ställa iordning och det var verkligen Jul på Huseby. Saknar du julstämning?? - Kom dit!


bild lånad från
www.husebybruk.se

När du kommer till min monter får du 10% rabatt om du säger att du läser min blogg eller mina nyhetsbrev!!

VÄLKOMMENPs. Glöm inte att rösta på Johans bidrag till webbjokern, skicka ett sms med 113 till 72470.


Lite av varje

Jag är helt slut, så jag ser nästan i kors, men det har varit en bra dag. Nya möten, många människor, mycket inspiration, massor med kreativitet  -  HÄRLIGT!

Hela dagen har jag varit på benen, inte suttit många minuter, och det känns verkligen i mina lår och min bak. Jag har nämnligen gått i mina
MBT-skor hela dagen = extra träning.

Kvällen avslutades med pizzabuffé. Mäktigt, men gott - om man inte gör det för ofta.
I morgon bär det åter av till jobbet på förmiddagen, och efter lunch åker vi till Huseby för att förbereda inför
julmaknaden där.

Husebys öppettider
Lö 10-20, Sö 10-18, Må 10-18, Ti 12-21, On 12-21, To 12-21, Fr 10-18, Lö 10-20, Sö 10-18.
 
Välkommen dit att hälsa på mig!
För er som inte varit där förut; Huseby ligger på väg 23, 2 mil söder om Växjö.


En sak till Ni har väl inte missat Webbjokern? Melodifestivalen bjuder in vem som att skriva låtar, och i år har allmänheten fått vara med och rösta vilka som ska gå vidare. Egentligen hade jag kanske stannat där.
Men min svägerskas svåger! alltså min mans systers mans bror har skrivit 4 låtar som kom med bland de 250 melodier som man fick rösta på från början. Efter några veckor har nu många tävlanden åkt ut, och kvar är nu endast 9 bidrag och däribland har Johan Skoog ett bidrag kvar. En artist röstas ut varje dag denna veckan, och därför är det viktigt att du röstar på Johan varje dag fram till nästa onsdag - då en vinnare koras.
Läs mer här, och lyssna på Johans superlåt. Han kanske kan gå hur långt som helst...

SMSa 113 till 72470, så röstar du på Johan, det kostar bara 3,60 + trafikavgift.
Tåg med 16 vagnar!

Idag har jag haft en något annorlunda dag, jag har nämnligen återvänt, om än tillfälligt, till det stora möbelföretaget. Jag blev inringd i början av veckan och de behövde lite "experthjälp" för att färdigställa en utställning som startar nästa vecka.

Jag hoppade på tåget direkt!
Så idag, kl 8 var jag på plats. I en gammal fabrikslokal, på 3e våningen, och möttes enbart av en engelsman (ni som känner mig väl vet att jag inte är någon stor språkbegåvning....men jag fixade det) som visade mig runt i utställningen. Något senare kom en gammal bekant, som jag arbetat med vid liknande uppdrag tidigare, skönt.
När klockan slog 10 stod vi (5 pers) utanför det blå/gula varuhuset med inköpslistan i högsta hugg.
3 timmar senare anlände vi till kassan, då hade man öppnat en "genväg" för att vi inte skulle behöva dra alla 16 vagnar runt hela bottenplan, efter en timma i kassan och 2 låååånga kvitton senare kände vi oss väldigt hungriga, så vi lyxade till det med en kokt korv+dricka i bistron.

Fattar ni vilken uppmärksamhet vi fick när vi drog omkring i varuhuset med 16 vagnar vid lunchtid - galet.
Dessutom fick vi åka dit 2 gånger till för att komplettera....I morgon fortsätter jag med att stryka, vika, styla, och göra snyggt för alla internationella besökare som väntas komma vecka 46.

Ciao.

ps. igår var jag också ute på en träningsrunda med mina kompisar från "springtaxin", det gick mycket bättre än på måndagen, vi klarade av 2,4+2,4+1,6=6,4km och det sista varvet körde vi intervaller. Det var en härlig kväll.

Bra början

Har suttit och jobbat flitigt under förmiddagen, och kan nu bocka av några punkter på min lista. SKÖNT.
En springkompis SMS mig och frågade om jag ville hänga på ett lunchpass i motionsspåret, egentligen orkade jag inte men det är ju trevligt med sällskap. Och det gör nytta! 5,5km är bra början på denna veckan.

Skulle ju också packa filthjärtan idag, men har ännu inte fått foliepåsarna jag skulle packa dem i. Leverantören har fått i väg dem under förmiddagen, och jag hoppas de kommer till mig i morgon förmiddag.

Av en speciell anledning har jag letat trappor på nätet under förmiddagen, och hittade bland annat dessa fina enbalks-trappor från
www.modernatrappor.com. Härligt luftiga och stilrena.

bild: www.modernatrappor.com


Lite sliten

Idag känner jag mig sliten, det straffar sig att vara uppe i ottan och jobba - speciellt när man inte är van vid det.
Helgen har verkligen varit produktiv, och jag har hunnit med mycket.

Idag är barnen tillbaka i skolan igen, efter ett höstlov med blandad kompott av; skridskoåkning, TV-tittande, lek med kompisar, övernattning, hög feber, halsfluss, kamp att ta mediciner, syskonbråk, kalas, mm.

Det är kanske därför jag känner mig sliten, jag kan koppla av lite från mammarollen nu under dagen.

Samtidigt har jag flera punkter på min lista som ska klaras av i början av veckan; sy fler vetekuddar, gjuta fler betongljusstakar, packa många filthjärtan, betala räkningar, bokföring/momsinbetalning, rita, skriva ansökningshandling till ett EUprojekt jag har har på gång, skicka ut protokoll, fixa rekvisita till Huseby, mm.

Vad ska man göra först? sådant som känns jobbigt/tar tid eller det som är enkelt avklarat?? Hur gör du?

Jag ligger också rejält efter med tvätten.... och rens i barnens klädskåp, idag provade mellandottern en tröja som var 10cm för kort i ärmarna. Hur har den fått ligga kvar i skåpet ända tills nu??


Nedan ser du en av mössorna jag sydde i helgen, som jag ska ta med till Huseby.


Inga strumpbyxor

Idag skulle yngsta flickan på 5-årskalas hos en dagiskompis, man fick klä ut sig om man ville - Gissa OM man ville??? Klart hon skulle vara princessa. Den guldiga princessklänningen som mormor sytt åkte fram (fortfarande lika fin i dotterns ögon fastän guldet nästan försvunnit), och princesskorna med klackar.

Efter morgonbadet målade vi naglarna tjusigt rosa, både på händer och fötter. Efter lite funderande ändrade hon sig i valet av skor; man ser ju inte mina tånaglar om jag har princesskorna, kanske jag kan ha mina "bröllopsskor" istället (not. ca 2 nummer för små), för där ser man ju tånaglarna....
Strumpbyxor var inte att tala om, trots höstkylan.

Vi lockade också håret, -Nu tror jag inte någon känner igen mig...., ett silvrigt armband och långkappa för att inte frysa allt för mycket.

Så förväntansfulla, och koll på vilka lekar som skulle lekas, skjutsade jag iväg henne tillsammans med en kompis till kalaset.
Antagligen sitter de nu och äter glasstårta och blåser serpentiner och har superkul!
Drick mjölk

Jag vet att ni är många som bor häromkring som läser min blogg, men inte skriver någon kommentar.
Nu skulle jag vilja att ni hjälper mig lite.

Dricker ni mycket mjölk hemma hos er?

Jag behöver gjuta fler betongljusstakar, men mina formar har tagit slut.  Jag använder mjölkkartonger som formar, så istället för att ni kör era tomma mjölkförpackningar till återvinnigen, ber jag er att lämna dem i vår carport under vecka 45. Jag skulle bli väldigt tacksam, och ni kan göra det helt anonymt.

Våra barn dricker nämnligen inte så mycket mjölk...


Igår skulle jag ju gjuta betongljusstakar, men det var för kallt ute, så jag röjde lite i tvättstugan. Det blev mycket behagligare att stå där och gjuta än ute i minusgrader.


Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3