Stora händelser

Efter en härlig midsommarhelg i Gränna vid Vätterns strand i polkagrisarnas förlovade stad, och en rejäl förkylning har jag jobbat mer intensivt denna veckan - hur hängde det egentligen ihop?

I alla fall fick jag extra energi på torsdagen då jag fick veta att jag blivit faster till en liten söt tjej - och vi som trodde det skulle bli en liten kille. Men våra tre egna tjejjer blev förstås jätteglada för lilltjejen. När kan vi hälsa på??
Efter att ha hämtat på dagis vid lunch, åkte vi ner till byn för att inhandla lite små flickkläder till nykomlingen - det var ju dessutom rea i flera butiker.  Det blev en söt jeansklänning, tajts med spets, strumpor och strumpbyxor i minsta storleken. Sedan tidigare hade vi köpt en body på
lindex med motiv från fem myror är fler än fyra elefanter - den ger i alla fall mig och min bror en del nostalgi  - det var ju vårt favoritprogram på TV.

På fredagen var jag och barnen lite lediga och då passade vi på att åka till stan och göra lite ärenden samtidigt som vi besökte BB. Vilken söt liten tjej vi fick se. Hon sov, och drömde mest hela tiden, men min mellanflicka såg att hon öppnade ögonen en gång.... Jag tycker egentligen inte att nyfödda är så söta, men den här gången tyckte jag verkligen det. Hon har stolta kusiner som kommer att visa henne ett och annat (bra saker, hoppas jag) genom livet. Vi har redan lagt undan barn-dammsugaren till henne....

I samband med denna stora händelse har en annan också inträffat. Som jag skrivit här tidigare har jag startat ett eget företag och jag har också visat produkter som kommer att finnas med. Men NU är webbshopen ute på allvar. Det ska bli så spännande att se vad den kan ge, jag önskar att jag kan leva på att lägga in bilder, ta emot beställningar, packa ihop dem till tjusiga paket och skicka ut dem till er som beställt varor hos www.tjusigt.nu.

Här kommer mitt första nyhetsbrev, med en del produkter, det kommer mer efter hand så håll utkik...bild: www.tjusigt.nu

Kul idé

Everyone needs a disktrasa... är ledorden för denna prenumerationssajt för disktrasor. Du anmäler dig till en prenumeration och får disktrasor hemskickade enligt de paket du väljer. Jag hittade hit tack vare en av mina favoriter, husmusen, vars blogg jag följer med stort intresse och får massor av inspiration.

Disktrasorna kan du få i olika färgkombinationer och de förhöjer verkligen diskbänken......


bilder: www.disktrasa.com

Det är nog inte försent

I helgen som var åkte hela familjen med mannen till Motala, där starten till den årliga cykelfesten utgår ifrån.
Husvagnen var med, och vi ställde upp den på sin gamla vanliga plats, härligt att äntligen vara ute i friheten igen.

Innan start ska man hämta nummerlappar, och det gör man i stora tältet på torget - vilken folkmassa, efter man fått sin nummerlapp blir man automatiskt slussad in i sportshoppen, som är inhyst i ett STORT tält - det är o-ringenkänsla. Trångt. Billigt. Mycket saker som är bra och ha. Jag köpte några reflex"pinnar" att sätta på ekrarna på min vardagscykel. Mannen köpte en ny svart cykelhjälm.

Som familjemedlem till en hårt satsande cyklist, föregås veckan innan av pasta på tvären, pasta på längden och pasta varje dag. Men i fredags var jag och barnen inte längre sugna på mer pasta, och medan mannen och hans kompisar gick och åt pasta för sista gången, passade vi andra på att titta på starten vid torget.
Först cyklar polisen för att bereda väg, därefter kommer militärmusikkår på militärcyklar - vilken syn, och sedan kommer motorcyklister - och sist i ledet startar veteranerna.....jag måste säga att det är aldrig försent att cykla runt vättern, och man behöver tydligen inte ha värstingutrustningen.


bilder: privata


Vi hade en jättetrevlig helg, mannen cyklade sina 30mil på fina 9.29, och jag gissar att vi återkommer igen nästa år - hela familjen (men än är det bara mannen som cyklar så långt)

Dagarna rusar iväg

Kan inte fatta hur snabbt dagarna går, idag är det torsdag och imorgon är det helg.
I kväll ska äldsta dottern (8år) ha pyjamasparty tillsammans med en kompis, vi var uppe länge igår och förberedde tipsfrågor och discobiljetter...

Tänkte berätta om förra helgen då mannen jobbade, men jag och barnen åkte till Höganäs/Helsingborg tillsammans med ett par vänner.
Vi åkte först till Fabriksbutiken i Höganäs, för att köpa lite keramik till outlet-priser, barnen fick också en rosa flugsmäck! Den har använts flitigt denna vecka mot både flugor och mygg.

Därefter åkte vi vidare till Sofiero, som ligger i utkanten av Helsingborg, precis vid havet och man ser lätt över till Danmark. Det är verkligen en härlig miljö. Just i lördags var det dessutom stora Rhodedenrondagen, och extra många besökare som tittade på dessa maffiga buskar i många olika färger. Vi fokuserade istället på Majas trädgård, som är uppbyggd i en liten del av Sofiero. Jättefint. Ni känner säkert igen Majas alfabet, boken och sångerna, vi gick där och nynnade i flera timmar och såg hela tiden nya detaljer som man skulle vilja fixa till i sin egen trädgård hemma, för att den ska bli mer barnvänlig och för att barnen också ska hitta odlarglädjen.

image51

bilder: privata

Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3