Barnen hjälper till.

Jag vill gärna att barnen ska hjälpa till i köket att baka och laga mat - men, ofta blir det mest gnäll och ovänskap om vem som ska göra vad.

Nu har vi kommit fram till att vi ska göra en lista och notera vem som hjälpte till senast, om bara ett barn i taget hjälper till blir allting mycket roligare och mindre irritationer för mamman. Vi har testat detta i någon vecka nu och det funkar jättebra.

Stora flickan har börjat träna på att skriva små bokstäver i skolan och tycker det är jätteskoj. Det var hon som kom på att vi skulle göra en matsedel. Varje familjemedlem får önska vars en dag i veckan vad den vill ha till kvällsmat, och hon skriver också handlalistan utefter matsedeln - perfekt service.

oops...

var visst nån som läste min blogg...jag har plockat bort något inslag - tills vidare -

Tänkte att jag skulle visa..

...lite av mitt hem.
Jag har varit inne på så många fina bloggar och läst och blivit inspirerad, så nu tänkte jag dela med mig av hur jag har det hemma hos mig.

Idag börjar jag med kontoret.
Jag har sytt en vepa av IKEAs tyg ASKELINE med vita blommor på vit botten. Den är så rogivande, samtidigt som man hela tiden hittar nya detaljer när man sitter här och funderar. Bordslampan heter ANTIFONI.
Har satt upp ett ANTONIOUS hyllplan på smideskonsoler. Som pennställ har jag köpt både stora och små caféglas - jättebiliga på
IKEA. I andra hörnan av skrivbordet har jag en silverbricka med några GALEJ ljuskoppar som kan sprida skön stämning vid kontoret - och en väckarklocka...

image28
foto: tjusigt

Behöver jag nämna att jag bor nära IKEA och har jobbat en del med deras sortiment??
Ni kommer att märka det på fler platser i huset!

Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3