nya tankar

Jag har haft det lite motigt ett tag och känt att "offerkoftan" tyngt mig över axlarna.
Men jag är ju runt och läser en del bloggar, och
Kitchenbloom är en av mina favoriter,
häromdagen läste jag att hon brutit upp från sitt jobb och ska hitta på något nytt....

"...vill leva i nuet, testa min förmåga, utmana mig själv och bygga en del av det som ska vara min framtid. Jag vill göra allt det jag inte vill ångra att jag aldrig gjorde. Jag vill ta vara på min ålder, ta vara på tiden. Jag vill lära mig en massa nya saker och jag vill använda mig av de kunskaper jag redan bär på. Jag tror att det kommer en chans i varje människas liv, och jag är övetygad om att detta är min chans...."

Dessa ord hittade jag alltså hos Kitchenbloom och kände att det är ju helt rätt - det är så jag också vill!
Idag var jag på en tur hos en av de lokala presentaffärerna och hittade en bok som jag tidigare bara läst om på nätet... kreativ insikts -Att våga flyga-, jag kunde inte låta bli att köpa den.
Nu ska det nya livet börja. Nästan en hel vecka före nyår!


Sov i minus 5

Förra helgen var jag i Jukkasjärvi och bodde i Ishotellet - vilken upplevelse.
Jag har ända sedan jag var barn älskat snö.
Vi flög till Kiruna på torsdagen och var framme vid 2-tiden, 5 timmar tidigare hade vi lämnat lussefirandet på dagis på hemorten. Otroligt hur långt man kommer på några timmar i luften.

Härligt med vitt på marken och minus tio grader i luften, detta behövdes verkligen för julkänslan.

Efter en liten stunds bilresa från flygplatsen var vi framme i Jukkasjärvi, ett litet samhälle som blivit så stort tack vare Torne älv och Ishotellet!

Det jag blev mest imponerad av var hur man tillverkar hela skapelsen, att man har formar gjorda av metall och sprutar sneeze i ett lager på ca en halvmeter som blir till väggar och välvda tak. Hotellet och kyrkan var fortfarande under uppbyggnad, och det var häftigt att se hur man arbetade med isen och snön för att forma de vackra rummen och skapelserna.

Jag var allt lite nervös under kvällen för hur det skulle gå att sova i minus 5 grader. Guiden berättade för oss att man sover gott om man har underställ, torra sockar och mössa på sig i sovsäcken. Jag trodde inte riktigt på det, så jag tog ett extra underställ i fleece också för säkerhets skull. Men vid 3-4 tiden på natten vaknade jag och var jättevarm, då tog jag av mig fleecestället och somnade om ganska snabbt igen. Därefter vaknade jag inte förrän klockan var nästan åtta och personalen kom in med varm lingondricka och sa att det var +2 grader ute!!!
Det var verkligen jättehäftigt!

image29image30image31
bilder: www.icehotel.com

Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3