Tomten kom

Julaftons morgon började med att hela familjen begav sig till kyrkan där barnen sjunger i barnkören.
Det var samling vid krubban och lite julsånger, stämningsfullt och trivsamt. Barnen älskar att sjunga i kören. Mia som leder barnkören är helt fantastisk och hon är guld värd.

Tomten har varit på besök hos oss! Det var en tomte som hade rest långt, och hade hälsat på många familjer, men han hade en stor säck med sig även till vårt hus.
Barnen var glada och uppspelta, och kikade i fönstren flera gånger innan han knackade på vårt hus.
Som vanligt fick alla många julklappar, även om vi tidigare bestämt oss för att det inte skulle bli så. Jag hittade mycket saker i mina gömmor, som blev inslaget - och uppskattat.
Själv fick jag ett usb-minne, mp3 och magtränare... inte så mycket - men det kommer väl till användning och jag blev jätteglad för det.

tomten

privat bild

Mina vuxna kusiner var här och de fick bl a en Thailandsresa i julklapp.....så nästa år firar de jul i Thailand! Jag har ofta funderat på att hoppa över julen hemma och åka i väg under julen, men jag känner nu att jag vill gärna vara hemma och fira julen som vi brukar, det är ju så det ska vara, åka i väg kan man göra någon annan gång - om man måste. Jag trivs ganska bra här hemma och har inte någon större längtan av att resa iväg.

På juldagen var vi lite slöa och åt mest choklad till frukost (nyttigt va?) och vid 2-tiden åkte vi till farmor och farfar för att fira jul hemma hos dem med barnens kusiner. Det är alltid fullt ös, med mycket lek och stoj. Jag gillar att vara där på juldagen, vi bjuds på kalkon i stället för julmat och det tycker jag är mycket godare.
Tomten kom även till farmors hus. I år var där inte så överdrivet mycket julklappar som det brukar vara, och det var väl tur det för barnen bara sliter upp sakerna, och ingen har koll på att barnen verkligen öppnar sina egna klappar.
Min svåger hade med sig sitt pokerspel, och vi spelade en omgång Texas - det var rätt kul och jag vann i början.....

Semesterbilder

Jag tänkte att jag skulle ge bort någon liten present till barnens favoritkompisar och deras familj, och kom på att göra ett spel till dem.
Vi var på husvagnssemester tillsammans i Danmark i somras, och de har bett att få ta del av mina bilder.
Barnen träffades i helgen och hade jätteroligt, vi spelade Max lotto och då kom jag på idén att göra ett semesterspel till dem.

Så här gjorde jag:
Plockade ut 16 bilder som jag sedan gjorde om i photoshop till storlek 6x6cm.
Därefter monterade jag in dem i InDesign på en spelplan om 4 bilder. Totalt hade jag 4 spelplaner som fick olika färg på ramen runt. De 16 bilder jag plockat ut monterade jag sedan in en och en på ett nytt papper. Då var spelplanerna och korten färdiga.
De printades ut på färgskrivaren (dock inte bästa kvalitet) och renklipptes, sedan laminerades de för att bli hållbara och lite styvare.
Klipp ut och det är dags att börja spela. 
Vik en snygg kartong, eller lägg i ett tjusigt kuvert och det blir en kanonbra present.
Om man gör dubbla spelkort kan man även spela memory...

semesterspel

Privat bild

De egna barnen provspelade i går kväll och blev helförtjusta, jag var bara tvugnen att göra en extra omgång till oss själva!
Nästa år blir det ett nytt spel!!

solen har kommit hit

Idag skiner solen där jag bor, det har den inte gjort på ett par månader, känns det som.
Välkommen tillbaka!

Idag har jag varit på gymet och tränat rygg/armar och därefter sprungit en stund på löpbandet, det var verkligen längesedan jag sprang. Under min sjukskrivning har jag blivit rekommenderad promenader, och det har jag tagit till mig, men känner att jag flåsar för minsta lilla och därför kände jag att det var dags att springa lite. Jag började ganska lugnt och inte så länge, men det ska blir mer, för det var skönt efteråt.

Har hittat till några av de adventskalendrar som finns i bloggvärlden, det tycker jag är ett jättekul initiativ.
Även vi vuxna vill väl ha presenter i december. I alla fall vill jag det. De jag har hittat till är
veramedflera och living by c&w, de har båda jättefina saker att lotta ut till oss som besöker dem.

igen...

Det var länge sedan jag var inne och skrev något nu, jag har mest suttit och läst andras bloggar och blivit inspirerad. Som jag skrev i mitt senaste inlägg, har jag varit sjukskriven en tid och det har varit svårt att hitta något roligt i livet, men döm om min förvåning att jag till slut har hittat flera saker som är avkopplande och samtidigt roliga.
Exempelvis har jag tagit till handarbetet - jag har stickat sjalar och handledsvärmar i olika färger och modeller - JÄTTEINSPIRERANDE OCH KUL. Panduro är ju min favoritbutik och där har jag hittat mycket kul saker att göra och man måste ju verkligen vara koncentrerad för att det ska bli riktigt bra.
Denna julen får många julklappar som jag gjort själv - typ "Ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden!"

När jag var inne och läste min favoritblogg - kitchenbloom - i helgen, fick jag veta att hon kommer att sluta blogga, så besviken jag blev. Precis samma sak med Husmusen i somras, men hon kom ju tillbaka genom Cult designs blogg - som tur var.
Hoppas jag hittar nya lika intressanta bloggare inom kort, för jag tror jag blivit beroende.

Nu är det bara en vecka kvar till jul, hoppas det hinner komma lite vit snö tills dess.

Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3