Vardag igen

Efter en intensiv kanonhelg i Stockholm, är jag nu åter i vardagen.

Först tidiga morgontåget till huvudstaden, och efter en tur med pendeltåg, var vi på mässan kl 10. Det är fantastiskt vad bra det är att man kan ta sig så pass snabbt (3,5 timme) och billigt (95kr) till Storstan. Tyvärr hade jag missat att ta åksjuktablett innan vi åkte hemifrån, och sista timmen på tåget var därför inte så avkopplande....

Väl framme på Formex möttes vi av den fantastiska interiören med tema från Sagornas värld, och med en massa olika produkter från olika leverantörer. och Mycket GULT. Det är alltid lika häftigt att se hur man plockat ihop olika produkter... Och framför montern stod Jimmy  från Äntligen hemma, och höll på att bli intervjuad. Det blev ytterligare några kändisansikten vi stötte på under dagen, bla Christina Scollin som visade sina änglar.

Den stora A-hallen var fylld med krukor, blommor, dekorationer, leksaker, inredningsprylar, och mycket annat. Det fanns mycket fint, men också mycket trams. Vi träffade på både utställare och besökare som kom från vårt lilla samhälle. Vidare i B-hallen var det dags att äta lunch.
Vi passade på att äta i den GULA örtagårds restaurangen, mumsigt, med ekologisk och nyttig mat ända till efterrätten! Under tiden som vi åt lyssnade vi på Lotta Ahlvar, om trender som kommer. Hon menade att nu är det så mycket fokus på USA, med nya presidenten, ekonomikraschen, osv, så vi kommer att ha våra blickar riktade västerut och därmed kommer vi också att kolla inredningstrender där. Kommer vi att inreda som Dallas igen?? Vi får väl se.

Som många bloggat om så är det alltid intressant att se vad unga designer kommer fram med för produkter, nytänk i nya material, osv.
10-gruppen hade nya fina mönster på sina klassiska produkter. Helena Berggren design, med sina plexiglassmycken tycker jag är jättefina.


bild: Dockvagn klädd med vaxduk, 10gruppen


Efter en liten paus i entre´cafeet, fortsatte vi mot C-hallen. Där tycker jag många av de intressanta företagen har sina montrar. Vi besökte gamla leverantörer och nya. Kollade in presentpapper, band, kartonger, osv. Vi var nog ganska trötta här, och vi avslutade mässan strax innan kl 18 - det var verkligen en heldag på Formex!

Pendeltåget in mot stan, och en tur på Åhléns fram till de stängde där, och sedan tunnelbana och buss till Vandrarhemmet Gärdet, där vi skulle tillbringa natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback