Hela alfabetet på väggenVilken härlig bokstavs-inspiration, den hittade jag via www.emredning.blogg.se.och www.bouncingoffthewalls.ca Den hade jag gärna haft på en vägg här hemma hos oss.

Snygga vaser DIY

Hittade snygga vaser som man kan göra själv av flaskor och garn, hos bloggen Craft & Creativity.

Bara att använda någon urdrucken flaska och linda garnrunt. Du bestämmer själv vilka färger du vill använda. Jag tänker att det skulle vara häftigt med garn i olika nyanser men samma kulörton, ex rött/rosa, grön/lime,blå/turkos.

Enjoy!Zinkkorgar

Webbshopen www.elsashem.se har massor av finfina kläder och inredningsdetaljer, jag kikar ofta in där för att stilla mitt behov av att titta på tjusiga detaljer.

Nyligen fastnade jag för zinkkorgarna och trådkonsten i kollaget nedan. JUST NU på REA, så länge lagret räcker.

Korrö inspirerarI helgen har jag varit på Korrö, som ligger i östra kronoberg i närheten av Linneryd. Det har bjudits på massor av inspiration, härliga människor, och mycket kunskap.
Det var Almi, som bjudit in egna företagare till en helg full av föreläsningar som handlar om företagande och hur vi kan utvecklas. Jättekul.
En av föreläsarna var Linda Nordfors, helt fantastisk, hennes passion är att "limma med limpistol", och hon berättade vad hon lyckats med genom att fortfarande hålla fast vid sin passion.

Tyvärr funkar inte blogg.se som det brukar, så jag kan länka vidare, men googla gärna på Linda Nordfors, och få se kul bilder.

Snygga rader

I ett hem med många barn är det inte helt lätt att ha skorna/stövlarna snyggt ståendes i rader. Ofta är det för många skor framme och då ligger de bredvid skostället.
Ikväll fick yngsta dottern ett ryck och plockade undan i hallen - det blev jättefint och jag blev jätteglad. ( hon tjänade dessutom en tia)


Äntligen lite snö

Ikväll har det äntligen kommit lite snö, och barnen glömde helt av att göra sina läxor. På med skidhjälmar, skidglasögon och ut med snowracern. Vad de har längtat, jag låter de vara ute en stund så kanske de somnar tidigare i kväll....


In med ljuset

Nu är nog adventsljusstakar och julstjärnor bortplockade i många hem, och istället plockar vi in andra lampor. Jag plockar in mina gamla lampor som jag hade uppe tidigare, men många vill nog förnya sig med nyinköp. Jag har gjort ett kollage med lampor från Broarne, några hittar du i deras reaflik och som vanligt är lagret begränsat.

Jag har under helgerna läst böcker i design och arkitekturishoria, verkligen intressant. Anledningen är att sedan i höstas läser jag Inredning och Försäljning som Yrkeshögskola, och vi har fått juluppgifter och läser bla boken Hemmet av Rybczynski. Boken förklarar hur Holländarna under 1600-talet var en stormakt i Europa och föregångarna till vår tids typ av hem för en familj, vidare får man också veta att lampan med gaslåga inte kom att användas förrän i mitten av 1800-talet. Livet förändrades rejält när man fick ett starkare sken, och man kunde göra saker även när mörkret lagt sig.


reservation att fel kan förekomma.

Nystart - med nytt utseende

Bloggen har fått en nystart, och jag har därmed gett den ett nytt ansikte, med egen-designad bakgrund och header.
Eftersom jag gillar färg, och då mest rött och rosa i olika nyanser, så får det symbolisera mig här.

Har länge gillat prickar, men vem vet, kanske drar jag åt det randiga hållet år 2012.
Känn dig som hemma och lämna gärna en kommentar som avtryck att du varit här, det skulle jag bli så glad för.


tjusigt.blogg.se


boktips för mental träning

Mental träning kan jämföras med fysisk träning på många sätt, först och främst är det en färskvara.
Det är nyttigt att träna lite extra för att ha i beredskap om/när det krisar till sig så man är förberedd. Jag tycker det är riktigt intressant vad som händer med kroppen och knoppen när man gör nya saker, som man inte brukar eller är van vid.

För några år sedan lyssnade jag på
Mia Törnblom, strax efter att hon släppt boken Självkänsla NU. Vilket energiknippe, och vilken entusiasm, verkligen en riktig förebild om hur man från att varit riktigt nere till att vända på sina tankar och utvecklas till något helt nytt. Boken läste jag strax efter föreläsningen.

Susanne Pettersson är en tjej från mina hemtrakter i norra skåne, men jag hade inte hört talas om henne förrän jag lyssnade på hennes föreläsning något år efter jag hört Mia Törnblom. Susanne var också helt fantastisk, inte lika sprudlande som Mia, men hade mycket att dela med sig av och det var lätt att ta till sig.

Sanna Ehdin, och Olof Rhölander har jag stött på tidigare men inte läst något av eller lyssnat på, men jag kanske klickar hem en e-bok från Adlibris för att testa något nytt och stärka mig under 2012.
nu kan man fynda

Det är nu efter jul och nyår man kan göra de bästa klippen i butikerna. Saker som man ändå kommer att använda hela året eller till nästa jul är ju kanon att köpa nu.
Jag kikade in på
Granit, där de också har rea på finfina saker som man blir glad av som de är, eller som man kan pyssla vidare med om man blir sugen på det.

Precis som på de flesta ställen gäller REAN så länge lagret räcker...synd att jag inte har en GRANIT-butik inom promenadavstånd.
av en bit vaxduk

Mina flickor gjorde häromdagen vimplar av vaxduk att hänga utomhus, och av vaxduk-resterna klippte vi sedan små hjärtan i olika storlekar. Funkar fint som glasunderlägg, inramad i en tavla, små dekorationer vid en dukning eller som tag till en blomma eller present.


Koden för reklam 1
Koden för reklam 2
Koden för reklam 3