Förklaring

Ett utdrag ur Wikipedia om ämnet:
-Grafisk formgivning

Från Wikipedia

Grafisk design eller grafisk formgivning handlar om användandet av typsnitt, logotyper, färger o.s.v.
på saker och ting, oftast i trycksaker.


Grafisk design

Grafisk design är tillämpade tekniker för att arrangera bilder och text för att få fram ett budskap eller underlätta mottagarens förståelse. Teknikerna kan användas i alla typer av media, till exempel trycksaker, framställning på datorbildskärm, film (fotografisk och animerad), industriprodukter, förpackningar och informationskyltar. Även om grafisk design i någon mening blev ofrånkomlig redan när människan först började använda skrift, så var det först i slutet av 1800-talet som den började ses som en egen disciplin.

Grafisk design har stora överlapp med andra discipliner, till exempel bildkonst, arkitektur, inredning, illustration, fotografi och människa-maskin-kommunikation.


De grundläggande principerna för grafisk design är placering av text, balans, färg, kontrast, rörelse, mönster, proportionalitet, närhet, upprepning och ytegenskaper.


Debatten om design som en konstform eller som marknadsföring är omfattande. Allt fler företag inser vikten av grafisk formgivning som en del av kommunikationen. CAP&Design är den enda svenska tidskriften som behandlar ämnet.


Kommentarer
Postat av: pethra

Kul utbildning att gå på, måste kännas kanonbra!

Postat av: Malin

Pethra;

Ja, verkligen, det ska bli så spännande.

2009-03-31 @ 10:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback